Mausteinen kookosmaitokastike

Kookosmaito on hyvä vegaaninen vaihtoehto normaalille ruokakermalle – maku ja koostumus ruoassa on ainakin yhtä herkullinen, omasta mielestäni paljon parempi! Tätä reseptiä voi muunnella vaihtmalla kanan sillointällöin esimerkiksi soijaan.

blogimg_1578kmaitowok.jpg

Ainekset (kahdelle-kolmelle):

– 2,5-3dl täysjyväjasminriisiä (esim. Urtekram)

– puolikas oranssi paprika

– vihreitä pakastepapuja

– sipuli ja halutessasi myös kevätsipulia

– valkosipulinkynsi

– 300g broilerin ohutfileetä/soijaa/katkarapuja

– 1tlk kookosmaitoa

– 3tl currytahnaa

– 1tl inkivääritahnaa

– 1dl cashewpähkinöitä

Valmistus:

Laita riisi kiehumaan ajoissa. Pilko broilerfileet sopivankokoisiksi paloiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli (ja pilko kevätsipuli). Suikaloi pesty paprika. Kypsennä kanat sipulien kanssa pienessä määrässä öljyä. Kun kana on kypsää, lisää paprikat, pavut ja curry- ja inkivääritahna. Paista hetki. Seuraavaksi lisää cashewpähkinät ja pian myös kookosmaito. Anna kastikkeen hautua hetki miedolla lämmöllä. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile riisn kera ja nauti!

berriesforbreakfast

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma