Mausteinen punajuuri-pähkinäkakku

k2.2img_2069.jpg

k2img_2084.jpg

k2img_2094.jpg

k2img_2099.jpg

k2img_2103.jpg

Meidän jääkaapissa on iso pussillinen punajuuria, ja kun postista kolahti Yhteishyvän ruoka-liite, jossa oli ihanalta kuulostava punajuurikakun resepti, oli sitä kokeiltava heti! Maku on vielä syvempi kuin porkkanakakussa, ja vaikka pidän siitäkin, söisin tätä punajuuriversiota koska vaan mieluummin. Yllätyin mausteista, joita kakkuun käytettiin, kuten inkivääristä, mutta koko paketti yhdessä oli aivan upean makuinen. Kun reseptiin lisää vielä vaikka neilikkaa ja vähän enemmän kanelia ja kardemummaa, sopii tämä kakku myös joulupöytään. Vaikka kuvasta sitä ei näe niin hyvin, kakusta tuli ihanan punainen.

Ainekset

Kakkupohja

300g punajuuria

200g margariinia

4 kananmunaa

2dl sokeria

1dl fariinisokeria

5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

0,5tl suolaa

2tl kanelia

1tl inkivääriä

0,5tl kardemummaa

75g saksanpähkinöitä

Kuorrute

200g maustamatonta kevyttuorejuustoa

50g pehmeää margariinia

1,5dl tomusokeria

25g saksanpähkinöitä

Valmistus

Kakkupohja

Pilko punajuuret pienemmiksi paloiksi ja keitä ne kypsiksi, noin reilu 20 minuuttia. Kuori kypsät punajuuret ja tee niistä raastetta pienellä raastinterällä. Sulata rasva ja hienonna pähkinät.

Vaahdota munat ja sokerit keskenään. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita ne taikinaan punajuuriraasteen, pähkinöiden ja rasvan kanssa. 

Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 20-22cm) ja peitä pohja leivinpaperilla. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin.

Kuorrute

Sekoita tuorejuusto, pehmennyt margariini ja tomusokeri kuohkeaksi kuorrutteeksi sähkövatkaimella. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan ja levitä kuorrutetta väliin ja päälle. Jätä ylimpään kerrokseen enemmän täytettä. Koristele pinta hienonnetuilla saksanpähkinöillä. Anna vetäytyä jääkaapissa ja nauti!

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma