Mausteiset täytetyt paprikat

blogimg_1443.jpg

Olen kokeillut täyttää paprikoita todella monella eri täytteellä, mutta rakenne tai maku ei koskaan ole ollut täysin kohdillaan. Nyt olen kuitenkin saanut kehiteltyä täytteen, joka on sekä maukas, että terveellinen ja ihanan mehevä! Salaisuus paprikoiden onnistumiseen on, että niiden antaa olla ensin hetken uunissa ilman täytettä.

Ainekset (kahdelle)

kaksi punaista paprikaa (valitse sellaiset kappaleet, jotka pysyvät pystyssä)

0,5dl täysjyvä couscousta

70g halloumia

pieni pala kesäkurpitsaa

2 herkkusientä

1dl kypsiä mustapapuja

1 kevätsipuli

1tl currytahnaa

0,5tl garam masalaa

ripaus suolaa (halutessasi)

Valmistus

Leikkaa paprikoiden kannet pois ja koverra niiden sisältä valkoiset osat. Kätevä työkalu tähän on omenapora. Laita paprikat uuniin 175 asteeseen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Sekoita astiassa 1dl kiehuvaa vettä couscouksen kanssa ja anna tekeytyä noin 10 minuuttia. Pilko kesäkurpitsa, halloumi, kevätsipuli ja sienet pieniksi paloiksi ja valuta ja huuhtele mustapavut. Sekoita kulhossa tekeytynyt couscous, pilkkomasi ainekset ja mausteet. Halutessasi ekstrarakennetta, sekoita joukkoon myös kananmuna, mutta se ei ole välttämätön.

Ota paprikat pois uunista ja lusikoi täyte niiden sisään. Kypsennä uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes paprika on saanut ryppyjä pintaansa ja hieman väriäkin. Nauti!

blogimg_1441.jpg

Sofia

Koti Ruoka ja juoma