Mausteiset täytetyt paprikat
Olen kokeillut täyttää paprikoita todella monella eri täytteellä, mutta rakenne tai maku ei koskaan ole ollut täysin kohdillaan. Nyt olen kuitenkin saanut kehiteltyä täytteen, joka on sekä maukas, että terveellinen ja ihanan mehevä! Salaisuus paprikoiden onnistumiseen on, että niiden antaa olla ensin hetken uunissa ilman täytettä.
Ainekset (kahdelle)
kaksi punaista paprikaa (valitse sellaiset kappaleet, jotka pysyvät pystyssä)
0,5dl täysjyvä couscousta
70g halloumia
pieni pala kesäkurpitsaa
2 herkkusientä
1dl kypsiä mustapapuja
1 kevätsipuli
1tl currytahnaa
0,5tl garam masalaa
ripaus suolaa (halutessasi)
Valmistus
Leikkaa paprikoiden kannet pois ja koverra niiden sisältä valkoiset osat. Kätevä työkalu tähän on omenapora. Laita paprikat uuniin 175 asteeseen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Sekoita astiassa 1dl kiehuvaa vettä couscouksen kanssa ja anna tekeytyä noin 10 minuuttia. Pilko kesäkurpitsa, halloumi, kevätsipuli ja sienet pieniksi paloiksi ja valuta ja huuhtele mustapavut. Sekoita kulhossa tekeytynyt couscous, pilkkomasi ainekset ja mausteet. Halutessasi ekstrarakennetta, sekoita joukkoon myös kananmuna, mutta se ei ole välttämätön.
Ota paprikat pois uunista ja lusikoi täyte niiden sisään. Kypsennä uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes paprika on saanut ryppyjä pintaansa ja hieman väriäkin. Nauti!
Sofia