Mehevä banaani-kanelikakku
Olen aivan ihastunut Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjaan ja kokeilin muutama päivä sitten sieltä tätä ihanaa banaani-kanelikakkua, joka on tietysti vegaaninen. Kakusta ei tullut ehkä maailman kaunein, mutta makua oli ulkonäönkin edestä!’
Ainekset
Kakku
3dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
0,5dl perunajauhoja
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2,5tl kanelia
0,25tl muskottipähkinää
ripaus suolaa
2 kypsää banaania
2,5dl soijamaitoa
0,5dl rypsiöljyä
Kuorrute
2rkl margariinia
2-3dl tomusokeria
2rkl vettä
1tl kanelia
Valmistus
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Tee banaanista sosetta ja sekoita sen joukkoon soijamaito ja rypsiöljy. Sekoita kuivat aineet nesteen joukkoon pienissä erissä.
Voitele irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 celsiusasteessa noin 40 minuuttia, kunnes kokeilutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä.
Valmista kuorrute, kun kakku on jäähtynyt. Sekoita siivilöity tomusokeri ja juokseva margariini. Lisää joukkoon vesi ja kaneli ja sekoita tasaiseksi. Sivele kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle vielä kanelia ja nauti!
Sofia