Melanzane alla parmigiana

img_6152.jpg

Söin kesällä Bolognassa ensimmäistä kertaa melanzanea, italialaista kasvisruokaa, jonka pääraaka-aineet ovat munakoiso, tomaatti ja mozzarella sekä parmesaani. Melanzane on italialaisen keittiön vähemmän tunnettu helmi, ja ihmettelenkin, miksen ole tehnyt sitä jo aiemmin. 

Ainekset (4-5 annosta)

1 iso munakoiso 

suolaa itkettämiseen

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1tl balsamiviinietikkaa

oliiviöljyä

1 pieni chili

1tlk säilöttyjä tomaatteja

1tlk tomaattimurskaa

ruukullinen basilikaa

1tl kuivattua basilikaa

1tl kuivattua oreganoa

1tl suolaa

mustapippuria

2 mozzarellapalloa

2dl parmesaania raastettuna

Valmistus

Viipaloi munakoiso ohuiksi paloiksi, asettele astialle ja ripottele päälle suolaa. Itketä munakoisoja noin 20 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla. Paista kevyesti öljytyllä kuumalla pannulla viipaleisiin kaunis väri. 

Sillä aikaa, kun munakoisoja itketetään, valmista tomaattikastike. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet sekä chili. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla ja lisää joukkoon chili ja balsamiviinietikka. Kaada pannulle säilyketomaatit ja tomaattimurska ja riko lastalla säilyketomaatteja hieman. 

Mausta ja revi joukkoon reilusti tuoretta basilikaa. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia.

Viipaloi mozzarellat. Asettele voideltuun uunivuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, parmesaaniraastetta, munakoisoviipaleita ja mozzarellaa. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi mozzarellaa ja parmesaaniraastetta. 

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma