Melanzane alla parmigiana
Söin kesällä Bolognassa ensimmäistä kertaa melanzanea, italialaista kasvisruokaa, jonka pääraaka-aineet ovat munakoiso, tomaatti ja mozzarella sekä parmesaani. Melanzane on italialaisen keittiön vähemmän tunnettu helmi, ja ihmettelenkin, miksen ole tehnyt sitä jo aiemmin.
Ainekset (4-5 annosta)
1 iso munakoiso
suolaa itkettämiseen
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1tl balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
1 pieni chili
1tlk säilöttyjä tomaatteja
1tlk tomaattimurskaa
ruukullinen basilikaa
1tl kuivattua basilikaa
1tl kuivattua oreganoa
1tl suolaa
mustapippuria
2 mozzarellapalloa
2dl parmesaania raastettuna
Valmistus
Viipaloi munakoiso ohuiksi paloiksi, asettele astialle ja ripottele päälle suolaa. Itketä munakoisoja noin 20 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla. Paista kevyesti öljytyllä kuumalla pannulla viipaleisiin kaunis väri.
Sillä aikaa, kun munakoisoja itketetään, valmista tomaattikastike. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet sekä chili. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla ja lisää joukkoon chili ja balsamiviinietikka. Kaada pannulle säilyketomaatit ja tomaattimurska ja riko lastalla säilyketomaatteja hieman.
Mausta ja revi joukkoon reilusti tuoretta basilikaa. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia.
Viipaloi mozzarellat. Asettele voideltuun uunivuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, parmesaaniraastetta, munakoisoviipaleita ja mozzarellaa. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi mozzarellaa ja parmesaaniraastetta.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Sofia