Mustapapuburgerit paahdetulla lehtikaalilla

img_6169_0.jpg

img_6170.jpg

Eka ruoka, jota tein mun uudessa kämpässä oli nämä mustapapuburgerit, joihin ihastuin saman tien. Nyt, kun olen saanut kameran ja suurimman osan astioistakin tänne, kokeilin näitä uudelleen ja yllätyin, miten hyviltä nämä maistuikaan! Resepti on muokattu Viola Minerva Virtamon Vegebudjetilla -kirjan ohjeiden pohjalta. 

Ainekset (neljä vegeburgeria)

täysjyväsämpylöitä

Mustapapupihvit

2tlk mustapapuja (n. 125g tölkit)

1 pieni sipuli

pätkä chiliä

vajaa 1dl korppujauhoja

suolaa

Vegemajoneesi

1 valkosipulinkynsi

0,5dl kauramaitoa

0,5dl rypsiöljyä

1tl dijon-sinappia

0,5tl omenaviinietikkaa

suolaa

Paistetut lehtikaalit

lehtikaalia

suolaa

Valmistus

Mustapapupihvit

Silppua sipuli ja chili. Survo kulhossa valutetut mustapavut ja sekoita niihin silputtu chili ja sipuli sekä korppujauhot ja suolaa.

Muotoile neljäksi pihviksi ja anna vetäytyä hetken. Paista kuumalla pannulla rypsiöljyssä molemmin puolin. 

Veganeesi

Kuori valkosipulinkynsi ja mittaa kaikki ainekset korkeaan kulhoon. Tee sauvasekottimella tasaista vegemajoneesia.

Paistetut lehtikaalit

Huuhtele lehtikaalit ja revi kovien varsien ympäriltä lehdet pois. Paista lehtiä kuumalla pannulla rypsiöljyssä reilu 5 minuuttia ja mausta suolalla.

Kokoa burgereiksi ja nauti bataattiranskisten kera. 

 

koti ruoka-ja-juoma