Mustapapuburgerit paahdetulla lehtikaalilla
Eka ruoka, jota tein mun uudessa kämpässä oli nämä mustapapuburgerit, joihin ihastuin saman tien. Nyt, kun olen saanut kameran ja suurimman osan astioistakin tänne, kokeilin näitä uudelleen ja yllätyin, miten hyviltä nämä maistuikaan! Resepti on muokattu Viola Minerva Virtamon Vegebudjetilla -kirjan ohjeiden pohjalta.
Ainekset (neljä vegeburgeria)
täysjyväsämpylöitä
Mustapapupihvit
2tlk mustapapuja (n. 125g tölkit)
1 pieni sipuli
pätkä chiliä
vajaa 1dl korppujauhoja
suolaa
Vegemajoneesi
1 valkosipulinkynsi
0,5dl kauramaitoa
0,5dl rypsiöljyä
1tl dijon-sinappia
0,5tl omenaviinietikkaa
suolaa
Paistetut lehtikaalit
lehtikaalia
suolaa
Valmistus
Mustapapupihvit
Silppua sipuli ja chili. Survo kulhossa valutetut mustapavut ja sekoita niihin silputtu chili ja sipuli sekä korppujauhot ja suolaa.
Muotoile neljäksi pihviksi ja anna vetäytyä hetken. Paista kuumalla pannulla rypsiöljyssä molemmin puolin.
Veganeesi
Kuori valkosipulinkynsi ja mittaa kaikki ainekset korkeaan kulhoon. Tee sauvasekottimella tasaista vegemajoneesia.
Paistetut lehtikaalit
Huuhtele lehtikaalit ja revi kovien varsien ympäriltä lehdet pois. Paista lehtiä kuumalla pannulla rypsiöljyssä reilu 5 minuuttia ja mausta suolalla.
Kokoa burgereiksi ja nauti bataattiranskisten kera.