Nopea kasvismunakas
Kuten aiemmin jo kerroin, pinaattireseptejä on nyt luvassa. En ole aiemmin kokannut paljonkaan munakkaita, ja yllätyin, miten nopeasti ja helposti tämä maukas kasvismunakas valmistui. Näitä täytyy tehdä useammin!
Kasvismunakkaan resepti:
Ainekset
– 3 munaa
– 5 kirsikkatomaattia
– iso kourallinen pinaatinlehtiä
– 2 herkkusientä
– 1/4 sipuli
– 1tl rypsiöljyä paistamiseen
– hyppysellinen suolaa ja mustapippuria
Valmistus
Pilko sipuli. Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne sekoittamalla haarukalla. Hieman terveellisemmän vaihtoehdon halutessasi erottele munankeltuaiset pois joukosta ennen sekoittamista. Lisää hieman suolaa ja pippuria joukkoon. Laita kuumalle paistinpannulle tilkka rypsiöljyä ja kuullota hetki sipulia. Kaada päälle munaseos. Munakkaan kypsyessä, puolita kirsikkatomaatit, siivuta sienet ja lisää ne jo jonkin verran jähmettyneen munakkaan päälle. Levitä munakkaan päälle myös pinaatinlehdet. Muutaman minuutin päästä munakkaan pitäisi olla päältäkin lähes jähmettynyt. Silloin käännä munakas puoliksi niin, että se peittää kasvisseoksen. Nosta munakas lautaselle ja nauti terveellisestä välipalastasi!
Vinkki: Munakas on hyvä keino päästä eroon edellisen päivän jämäruokista. Tällä kertaa jämäruoka oli eilisten paprikoiden kvinoa-kasvistäyte, jonka lisäsin toiseen munakkaaseen. Nam!
Tämä munakas on maukas, terveellinen ja ravitseva väli- tai aamupala. Munan keltuaisia ei kannata kuitenkaan syödä kuin muutama viikossa, eli munakas kannattaa tehdä välillä käyttäen pelkkiä valkuaisia. Reseptin löysin Kayla Itsineksen sivuilta eli https://www.kaylaitsines.com.au/blog/
Hauskoja herkutteluhetkiä, Berriesforbreakfast