Nopea tomaatti-vuohenjuustokeitto

blogimg_1123.jpg

blogimg_1124.jpg

Kaverini tutustutti minut vähän aikaa sitten Valion Violan valmiiseen tomaatti-vuohenjuustokeittoon. En syö valmisruokaa oikeastaan ikinä, mutta tuo kyseinen keitto hurmasi maukkaudellaan. Halusin siis kokeilla tätä makukomboa itsetehtynä omassa keittiössäni, ja lopputulos oli paljon valmisversiota herkullisempi ja varmasti terveellisempikin!

Teen paljon erilaisia tomaattipohjaisia keittoja, ja viimeaikoina olen alkanut käyttämään niissä vihannesosaston tomaattien sijaan säilyketomaatteja. Syy tähän on se, että säilyketomaatit, joita käytän, ovat italialaisia ja paljon makurikkaampia. Ne on säilötty juuri parhaimpana tomaattikautena ja sisältävät paljon aidomman ja herkullisemman tomaatin maun kuin mielestäni hieman kirpeät ja laimeat suomalaiset tomaatit. 

Ainekset (kolmelle)

500g paseerattua tomaattia

500g luomusäilyketomaatteja, kokonaisia (Mutti)

200g kevyttä vuohenjuustoa

1dl kevytruokakermaa

0,5tl suolaa

1tl luomuruokosokeria

mustapippuria

Valmistus

Kiehauta kattilassa paseerattu tomaatti. Kaada säilyketomaatit liemineen joukkoon ja riko lastallasi niiden rakennetta ja keittele hetki.

Paloittele vuohenjuusto ja kaada palaset kattilaan, keitä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon kerma, suola, pippuri ja luomuruokosokeri. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Nauti tuoreen leivän kera, jonka päällä on esimerkiksi kanttarelleja ja sipulia.

blogimg_1119.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma