Paahdettua lanttua kikherneillä ja vihreillä pavuilla
Nyt kun juurekset ovat parhaimmillaan ja halvimmillaan, on täydellinen aika valmistaa niistä erilaisia ruokia. Reseptin tähän uudenlaiseen uuniruokaan löysin jälleen Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta. Kirjan kaikki reseptit onnistuvat takuuvarmasti, olen kohta kokannut sen kannesta kanteen, eivätkä reseptit ole olleet muuta kuin toinen toistansa isompia menestyksiä! Suosittelen kirjaa kaikille, niin vegaaneille kuin sekasyöjillekin, sen vegaaniset reseptit ovat uudenlaisia, hauskoja ja ennenkaikkea aivan älyttömän maistuvia ja terveellisiä. Nyt kun kirja on kohta kokattu, onneksi Innasen blogi uudistuu jatkuvasti ihanilla resepteillä.
Tämä resepti sopii varmasti täydellisesti joulupöytään. Perinteisen lanttulaatikon sijasta (tai ainakin sen rinnalla) aion nauttia jouluna tätä ihanaa makujentäyteistä ruokaa!
Ainekset (kolmelle)
700g lanttua (1 keskikokoinen)
1,5tl maustepippuria
3rkl öljyä
0,5tl jauhettua muskottipähkinää
2tl siirappia
1tl suolaa
200g pitkiä vihreitä papuja
1prk (tai 2,5dl) keitettyjä kikherneitä
0,5dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
Valmistus
Kuori ja kuutioi lanttu suupaloiksi. Sekoita kulhossa yhteen öljy, maustepippuri, muskottipähkinä ja siirappi. Pyörittele lanttukuutiot mausteöljyssä. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda lanttukuutioita 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes lantut ovat pehmenneet.
Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia ja valuta. Kun lantut ovat kypsyneet sekoita pellille joukkoon kypsät pavut ja valutetut, kypsät kikherneet. Ripottele pinnalle suolaa, sekoita ja paahda uunissa vielä noin 5 minuuttia.
Annostele lautasille ja ripottele suolapähkinät sekaan. Nauti!
Sofia