Paahdetut kikherneet ja perunat
Paistetut perunat ovat yksi ihanimmista comfort foodeista ja näköjään myös toimiva pari parsakaalin kanssa. Tuntuu, että laitan nykyään kaikkiin ruokiin parsakaalia, mutta mikäs siinä. Tämä resepti on ihan mahtava, helppo ja nopea arkiruoka, joten laitan sen nyt tänne. Paistoin tämän kanssa vielä kasvispihvejä ja lisukkeena käytin kermaviilikastiketta, mutta luulen, että hummuskin voisi maistua ihanalta lisukkeena.
Ainekset (kahdelle-kolmelle)
500g siikliä
125g kikherneitä
pieni parsakaali
2tl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
kuivattua timjamia
cajun-maustetta
chilimaustetta
rypsiöljyä
tarjoiluun
kermaviilikastiketta/hummusta/kasvispihvejä jne.
Valmistus
Pese, halutessasi kuori ja lohko perunat. Laita keittymään.
Pese parsakaali ja leikkaa kukinnoiksi. Laita kypsymään kattilaan perunoiden kanssa, kun perunat ovat ehtineet jo vähän kypsyä. Valuta vedet pois.
Sillä aikaa, kun perunat ja parsakaali kypsyvät, valuta kikherneet ja paahda kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla, mustapippurilla, muskottipähkinällä, cajun-mausteella ja kuivatulla timjamilla. Kaada sivuun astiaan odottamaan.
Paahda kypsiä perunoita kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilimausteella. Kun perunoissa on rapea pinta, lisää joukkoon kypsät parsakaalit ja kikherneet ja paahda vielä hetken ajan.
Tarjoile kermaviilikastikkeen tai hummuksen kanssa.