Paahdetut kikherneet ja perunat

img_6457_0.jpg

img_6459.jpg

Paistetut perunat ovat yksi ihanimmista comfort foodeista ja näköjään myös toimiva pari parsakaalin kanssa. Tuntuu, että laitan nykyään kaikkiin ruokiin parsakaalia, mutta mikäs siinä. Tämä resepti on ihan mahtava, helppo ja nopea arkiruoka, joten laitan sen nyt tänne. Paistoin tämän kanssa vielä kasvispihvejä ja lisukkeena käytin kermaviilikastiketta, mutta luulen, että hummuskin voisi maistua ihanalta lisukkeena. 

Ainekset (kahdelle-kolmelle)

500g siikliä

125g kikherneitä

pieni parsakaali

2tl balsamiviinietikkaa

suolaa

mustapippuria

muskottipähkinää

kuivattua timjamia

cajun-maustetta

chilimaustetta

rypsiöljyä

tarjoiluun

kermaviilikastiketta/hummusta/kasvispihvejä jne. 

Valmistus

Pese, halutessasi kuori ja lohko perunat. Laita keittymään.

Pese parsakaali ja leikkaa kukinnoiksi. Laita kypsymään kattilaan perunoiden kanssa, kun perunat ovat ehtineet jo vähän kypsyä. Valuta vedet pois. 

Sillä aikaa, kun perunat ja parsakaali kypsyvät, valuta kikherneet ja paahda kuumalla pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla, mustapippurilla, muskottipähkinällä, cajun-mausteella ja kuivatulla timjamilla. Kaada sivuun astiaan odottamaan.

Paahda kypsiä perunoita kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilimausteella. Kun perunoissa on rapea pinta, lisää joukkoon kypsät parsakaalit ja kikherneet ja paahda vielä hetken ajan. 

Tarjoile kermaviilikastikkeen tai hummuksen kanssa. 

Koti Ruoka ja juoma