Paahdetut timjamiporkkanat ja ruusukaalit pekaanipähkinöillä
Uunissa paahtamalla kasvikset saavat tietyn ihanan aromin ja niiden maku tulee vahvemmin, mutta pehmeämpänä esille. Pienillä muutoksilla peruskasviksista tulee esille aivan uudenlaisia makuja. Ruusukaalien resepti on Elina Innasen käsialaa ja porkkanoiden taas Niomi Smartin. Tarjoilin nämä kasvikset linssi-couscous-pyöryköiden kera.
Ainekset (kahdelle-kolmelle)
Timjamiporkkanat
1rkl kookosöljyä
6 porkkanaa
timjamin varsia
kuivattua timjamia
(himalajan) suolaa
Ruusukaalit pekaanipähkinöillä
300g ruusukaaleja
1,5dl pekaanipähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
3rkl oliiviöljyä
1tl balsamiviinietikkaa
1tl vaahterasiirappia
suolaa ja pippuria
Valmistus
Timjamiporkkanat
Laita ruokalusikallinen kookosöljyä uuniastian pohjalle lämpenevään uuniin sulamaan.
Kuori ja halkaise porkkanat pituussunnassa. Asettele porkkanat sulaneen kookosöljyn päälle uuniastiaan. Ripottele pinnalle timjamia ja suolaa, pyörittele maut sekaisin. Laita uuniastiaan mukaan myös muutama timjamin oksa. Paahda 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Käänä porkkanat puolivälissä (siinä vaiheessa, kun laitat ruusukaalit uuniin).
Ruusukaalit pekaanipähkinöillä
Poista ruusukaaleista kanta ja uloimmat lehdet ja halkaise ne kahtia. Pilko pekaanipähkinöitä veitsellä. Silppua valkosipulinkynsi. Laita astiaan valkosipulisilppu, oliiviöljy, balsamiviinietikka ja vaahterasiirappi ja sekoita. Pyörittele ruusukaalit ja pekaanipähkinät öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä ruusukaali-pähkinäseos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Nauti esimerkiksi linssi-couscous-pyöryköiden kera!
Sofia