Paahdetut timjamiporkkanat ja ruusukaalit pekaanipähkinöillä

k2img_2280.jpg

k2img_2288.jpg

k2img_2299.jpg

Uunissa paahtamalla kasvikset saavat tietyn ihanan aromin ja niiden maku tulee vahvemmin, mutta pehmeämpänä esille. Pienillä muutoksilla peruskasviksista tulee esille aivan uudenlaisia makuja. Ruusukaalien resepti on Elina Innasen käsialaa ja porkkanoiden taas Niomi Smartin. Tarjoilin nämä kasvikset linssi-couscous-pyöryköiden kera. 

 

Ainekset (kahdelle-kolmelle)

Timjamiporkkanat

1rkl kookosöljyä

6 porkkanaa

timjamin varsia

kuivattua timjamia

(himalajan) suolaa

Ruusukaalit pekaanipähkinöillä

300g ruusukaaleja

1,5dl pekaanipähkinöitä

1 valkosipulinkynsi

3rkl oliiviöljyä

1tl balsamiviinietikkaa

1tl vaahterasiirappia

suolaa ja pippuria

Valmistus

Timjamiporkkanat

Laita ruokalusikallinen kookosöljyä uuniastian pohjalle lämpenevään uuniin sulamaan. 

Kuori ja halkaise porkkanat pituussunnassa. Asettele porkkanat sulaneen kookosöljyn päälle uuniastiaan. Ripottele pinnalle timjamia ja suolaa, pyörittele maut sekaisin. Laita uuniastiaan mukaan myös muutama timjamin oksa. Paahda 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Käänä porkkanat puolivälissä (siinä vaiheessa, kun laitat ruusukaalit uuniin). 

Ruusukaalit pekaanipähkinöillä

Poista ruusukaaleista kanta ja uloimmat lehdet ja halkaise ne kahtia. Pilko pekaanipähkinöitä veitsellä. Silppua valkosipulinkynsi. Laita astiaan valkosipulisilppu, oliiviöljy, balsamiviinietikka ja vaahterasiirappi ja sekoita. Pyörittele ruusukaalit ja pekaanipähkinät öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä ruusukaali-pähkinäseos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 

Nauti esimerkiksi linssi-couscous-pyöryköiden kera!

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma