Rigatoni-munakoiso uunivuoka

k2img_4162.jpg

k2img_4169.jpg

k2img_4173.jpg

Rakastan kaikkia vähän erikoisempia pastoja, ja olin aivan superinnoissani, kun Tapiolan uuden Stockan Herkusta löytyi tätä rigatonia. Reseptiin inspiraatio lähti Riikka Sukulan ja Alex Niemisen Vege!:stä.

 

Ainekset (kuudelle)

1 iso munakoiso

1 punainen ja 1 keltainen paprika

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

5 luumutomaattia

oliiviöljyä

sambal oelekia

tilkka balsamicoa

1tl raakaruokosokeria

vajaa 1tl suolaa

pippuria

tuoreita ja kuivattuja yrttejä: oreganoa, basilikaa ja timjamia

1dl mustia kivettömiä oliiveja

1rkl sitruunamehua

1pss rigatoni- tai jotain muuta isorakenteista pastaa 

1,5dl pecorinoraastetta

mozzarellaraastetta

Valmistus

Pese ja kuutio munakoiso ja itketä sitä suolalla n. 15 min ajan (vähentää kitkeryyttä ja vetisyyttä). Sillä aikaa pilko paprikat, sipulit, tomaatit ja halutessasi myös oliivit. 

Huuhtele itketetyt munakoisot vedellä. Paista pannulla oliiviöljyssä chiliä tai sambal oelekia. Lisää munakoisot joukkoon ja ruskista ne kunnolla. Laita seuraavaksi mukaan paprikat ja sipulit ja paista niitä hetki. Lisää tilkka balsamicoa sekä tomaatit, oliivit, kuivatut yrtit ja suola ja pippuri. Hauduta miedommalla lämmöllä noin 10-15 minuuttia. 

Keitä rigatoni al denteksi.

Lisää kastikkeeseen lopuksi tuoreet yrtit ja sitruunamehu. Öljyä ison uunivuoan pohja. Kaada kasvisseoksesta puolet pohjalle. Laita seuraavaksi kerrokseksi pastaa ja sen päälle loput kasvisseoksesta ja pecorinoraaste. Laita päällimmäiseksi loput pastat ja ripottele pinnalle mozzarella-raastetta. Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma

Maailman paras sitruunaraakakakku

k2img_4112.jpg

k2img_4121.jpg

k2img_4132.jpg

Kiertelin yhtenä päivänä Ruohonjuuressa, kun silmiini osui sitruunaraakakakun reseptiflyeri, jonka otin mukaani. Tein tätä sitten kotona ja kakku osoittautuikin varmasti parhaaksi ikinä maistamakseni raakakakuksi!

Ainekset

Pohja

5dl cashewpähkinöitä + vettä

1dl kookosöljyä

200g kivettömiä pehmeitä taateleita

Täyte

4dl mantelijauhoa

2dl hunajaa

2 sitruunan mehu

1tl vanilja-aromia

0,5tl himalajansuolaa

0,75dl kookosöljyä

Valmistus

Pohja

Liota cashewpähkinöitä muutama tunti vedessä (EI yön yli!). Sekoita tehosekottimessa taatelit, valutetut cashewpähkinät ja kookosöljy, kunnes massa on tasaista. Vuoraa 24cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjalle. Laita pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi. 

Täyte

Laita tehosekottimeen kaikki täytteen ainekset ja hurauta tasaiseksi seokseksi. Levitä pohjan päälle ja laita pakkaseen vähintään muutamaksi tunniksi. Koristele halutessasi sitruunankuorilla. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma