Nyhtistäyte tortillaletuille
Ostin vasta vähän aikaa sitten ekaa kertaa kotiin nyhtökauraa. Olen kyllä syönyt sitä ravintoloissa yms., mutten koskaan aiemmin ole nähnyt sitä ruokakaupassa, joten sitä oli sitten pakko ostaa, kun kerran löysin! Tämä tomaattinen nyhtistäyte on täydellinen kaveri itsetehdyille tortilloille kasvisten kanssa.
Ainekset (neljälle)
Tortillaletut
1dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
0,25tl leivinjauhetta
0,25tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
vajaa desi vettä
Nyhtistäyte
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1tlk tomaattimurskaa
0,5tl paprikajauhetta
0,5tl jauhettua mustapippuria
2tl kasvisliemijauhetta
0,5tl chiliseosta
2tl raakaruokosokeria
1tlk GoGreen BeanMix- papusekoitusta
250g nyhtökauraa
Valmistus
Tortillaletut
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon oliiviöljy ja vesi ja sekoita. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
Jaa taikina neljään osaan ja kauli ne ohuiksi letuiksi. Nosta lettu kaulimen avulla kuumalle kuivalle paistinpannulle. Paista tortillaa molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Laita lettu lautaselle ja sivele sitä molemmilta puolilta vedellä, jotta se pehmenee. Nosta päälle toinen lautanen.
Nyhtistäyte
Pilko ja kuullota sipulit pannulla. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lisää kaikki mausteet sekä valutettu papuseos. Anna hautua 10 minuutin ajan. Lisää joukkoon nyhtökaura ja anna hautua vielä 5 minuutin ajan.
Tarjoile täyte tortillaletuilla ja kasvisten, kuten salaatin ja avokadon kera.
Sofia