Nyhtistäyte tortillaletuille

k2img_4146.jpg

k2img_4147.jpg

Ostin vasta vähän aikaa sitten ekaa kertaa kotiin nyhtökauraa. Olen kyllä syönyt sitä ravintoloissa yms., mutten koskaan aiemmin ole nähnyt sitä ruokakaupassa, joten sitä oli sitten pakko ostaa, kun kerran löysin! Tämä tomaattinen nyhtistäyte on täydellinen kaveri itsetehdyille tortilloille kasvisten kanssa. 

 

Ainekset (neljälle)

Tortillaletut

1dl vehnäjauhoja

1dl grahamjauhoja

0,25tl leivinjauhetta

0,25tl suolaa

2rkl oliiviöljyä

vajaa desi vettä

Nyhtistäyte

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1tlk tomaattimurskaa

0,5tl paprikajauhetta

0,5tl jauhettua mustapippuria

2tl kasvisliemijauhetta

0,5tl chiliseosta

2tl raakaruokosokeria

1tlk GoGreen BeanMix- papusekoitusta

250g nyhtökauraa

Valmistus

Tortillaletut

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon oliiviöljy ja vesi ja sekoita. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan. Anna taikinan levätä 15 minuuttia. 

Jaa taikina neljään osaan ja kauli ne ohuiksi letuiksi. Nosta lettu kaulimen avulla kuumalle kuivalle paistinpannulle. Paista tortillaa molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Laita lettu lautaselle ja sivele sitä molemmilta puolilta vedellä, jotta se pehmenee. Nosta päälle toinen lautanen. 

Nyhtistäyte

Pilko ja kuullota sipulit pannulla. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lisää kaikki mausteet sekä valutettu papuseos. Anna hautua 10 minuutin ajan. Lisää joukkoon nyhtökaura ja anna hautua vielä 5 minuutin ajan. 

Tarjoile täyte tortillaletuilla ja kasvisten, kuten salaatin ja avokadon kera. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma

Italialainen tomaatti-oliivikastike itsetehdyllä pastalla

img_4049.jpg

img_4062.jpg

img_4056.jpg

Vihdoin omistan oman pastakoneen! Olin hiihtolomalla Italiassa Alpeilla ja ostin paikallisesta megamarketista pastakoneen (joka oli muuten laatuunsa nähden aivan superedullinen). Pelkäsin pastan tekemisen olevan vaikeaa, mutta se sujui ihan iisisti, kun pääsin jutusta jyvälle. Tärkeintä oli tehdä ja vaivata itse taikina huolellisesti ja käyttää reilusti jauhoja vaivaamis- ja tekoprosessissa muutenkin. 

Kastike maistui aivan Italialle. Se on täysin vegaaninen, kuten pastakin, ja huipputerveellinen. Maun salaisuus piilee huolellisessa hauduttamisessa, eikä siihen edes mene ylimääräistä aikaa, kun pastaa tekee haudutuksen aikana. 

Ainekset (kahdelle)

Kastike

10 herkkusientä

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1,5tl sambal oelekia

tilkka oliiviöljyä

tuoretta basilikaa

10 kirsikkatomaattia

10 kalamata-oliivia

1tlk tomaattimurskaa (Mutti)

0,5tl suolaa

Pasta

160g durumvehnäjauhoja

1dl vettä

2rkl oliiviöljyä

+ reilusti durumvehnäjauhoja vaivaamiseen yms.

Valmistus

Tee ensin pastataikina, ja sillä välin kun se on jääkaapissa, valmista kastike hautumaan.

Kastike

Pilko kaksi valkosipulinkynttä ja siivuta pestyt herkkusienet. Paahda pienessä määrässä oliiviöljyä valkosipulinkynsiä, herkkusienisiivuja ja sambal oelekia. Laita sivuun lautaselle odottamaan.

Silppua sipuli ja yksi valkosipulinkynsi sekä siivuta oliivit. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä. Lisää joukkoon pestyt, kokonaiset kirsikkatomaatit ja oliivisiivut. Paahda niin kauan, kunnes tomaatit alkavat repeillä ja niiden kuoret alkavat irrota.

Kaada tomaattimurska ja revi tuoretta basilikaa joukkoon ja mausta suolalla. Anna hautua pienellä lämmöllä, kunnes nesteet alkavat olla haihtuneet. Lisää sieni-valkosipuliseos joukkoon noin 10 minuuttia ennen, kun pasta on valmista. 

Pasta

Mittaa jauhot kulhoon, tee kuoppa keskelle ja kaada siihen vesi ja oliviöljy. Sekoita taikina ja vaivaa sitä pöydällä tai tukevalla leikkuulaudalla noin 10 minuuttia, kunnes se on täysin kiinteä. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin. 

Jaa taikina kolmeen osaan, muotoile käsin pannukakkumaisiksi ja kauli muutaman kerran ne pastakoneen läpi pienentäen paksuutta kierros kierrokselta. 

Leikkaa koneella levyistä tagliatellea ja keitä sitä 2 minuuttia suolatussa vedessä ja valuta.

Annostele pastaa ja kastiketta lautaselle ja nauti!

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma