Vuoden 2016 TOP-6 suolaiset ja makeat

Tammikuun viidentenä päivänä ei varmaan ole vielä liian myöhäistä muistella edellistä vuotta, joten päätin koota yhteen postaukseen vuoden 2016 parhaimmat reseptit. Kokkasin viime vuonna enemmän kuin koskaan ja tulin tehneeksi valtavasti erilaisia herkullisia ruokia, joista seuraavat ovat TOP-6 suosikkini makeista ja suolaisista.

 

Top-6 suolaiset

blogimg_1296.jpg

Pestopasta paahdetuilla kirsikkatomaateilla ja kikherneillä  – ja tämä on vielä vegaani!

k2img_2328.jpg

Italialainen helmispelttipata, kaikki ainekset löytyvät kaapista, tästä riittää ruokaa moneksi päiväksi ja se vain paranee ”vanhetessaan”

k2img_3211.jpg

Flatbread mausteisella kukkaaali-kikhernetäytteellä

k2img_2035.jpg

Kasvissyöjän pehmeä shepherd’s pie

blogimg_1637.jpg

Parsakaali-pastapaistos tofulla

blogimg_1827.jpg

Cannellonit pinaatti-sienitäytteellä

 

Top-6 makeat

k2img_2094.jpg

Mausteinen punajuuri-pähkinäkakku

blogimg_1588.jpg

Hurmaavat suklaa-juustokakku cupcaket

blogimg_1225.jpg

Maailman parhaat vegaanisuklaakeksit

k2img_2182.jpg

Banaani-mokka-jäätelökipot

blogimg_0776.jpg

Lumoava mustikkaraakakakku

blogimg_1358.jpg

Maukkaat avokado-browniet

 

Plus 1

k2img_2134.jpg

Tomaatti-yrttipiirakka oli vuoden upein suolainen leivonnainen

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma

Bataattisose paahdetuilla kikherneillä

k2img_3383.jpg

k2img_3377.jpg

Löysin viime kesänä sattumalta sisustuskaupan, jonka väitän olevan ainakin Suomen idyllisin ja inspiroivin. En ole edes ulkomailla, Ranskassa tai Italiassakaan, törmännyt niin suloiseen sisustustaloon, joka on nimeltään Valkoinen talo ja löytyy Kurusta. Olin onnekas, että se sattui olemaan auki, kun ajoimme sen ohi, ja tietysti meidän oli pakko poiketa sisällä. Mukaan tarttui yksi ihana keittiöpyyhe ja yksi kaitaliina ranskalaiselta Comptoir de Famillelta. 

Minun oli pakko saada edes toinen näistä ihanista löydöistä kuvaan, joten tein vuoden 2016 viimeisenä päivänä Elina Innasen reseptillä bataatisosetta kikherneiden kera. Alkuperäisessä reseptissä kikherneet on maustettu garam masalalla, mutta minun teki enemmän mieli jotain yrttistä, joten korvasin sen salvialla ja rosmariinilla. Tämä ruoka valmistui todella nopeasti, ja plussaa se saa myös siitä (hyvän maun lisäksi tietenkin), että kaikki sen ainekset ovat hyvin säilyviä, joten tätä ruokaa varten ei tarvitse erikseen käydä kaupassa. 

 

Ainekset (kahdelle)

Bataattisose

1 pieni bataatti (n. 600g)

2 porkkanaa

0,5tl suolaa

2dl kookosmaitoa

Yrttiset kikherneet

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1tl balsamiviinietikkaa

rypsiöljyä paistamiseen

1tlk (n. 2,5dl) kypsiä kikherneitä

0,5tl kuivattua salviaa

0,5tl kuivattua rosmariinia

1tl cajun-maustetta

ripaus suolaa

Valmistus

Bataattisose

Kuori ja pilko bataatit ja porkkanat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja survo perunasurvimella tasaiseksi. Kaada joukkoon lämmitetty kookosmaito ja vatkaa kuohkeaksi. Mausta suolalla. 

Yrttiset kikherneet

Hienonna sipulit ja kuullota niitä pannulla rypsiöljyssä ja balsamiviinietikassa. Kun ne ovat pehmenneet, lisää joukkoon kikherneet ja mausteet. Paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes kikherneet ovat saaneet hiukan väriä. 

Annostele lautaselle bataattisose ja sen päälle kikherneseosta. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma