Ricotta-gnocchit tomaattipedillä

k2img_3191.jpg

k2img_3193.jpg

Tein ensimmäistä kertaa itse gnoccheja alusta asti ja ne osoittautuivat todelliseksi menestykseksi. Olin skeptinen siitä, kuinka monta tuntia näiden valmistamiseen oikein menee sekoilujen kera, mutta nämä olivat oikeasti tosi helppotekoiset! Tein niiden kanssa luottotomaattikastikettani, ja paahdoin kirsikkatomaatteja uunissa. Vege!:n vinkin mukaisesti korvasin tyypillisesti gnocchiin kuuluvan perunan ricotta-tuorejuustolla, mikä nopeuttikin valmistusta huomattavasti. 

Ainekset (kolmelle)

300g ricottaa

1 kananmuna

0,5tl muskottipähkinää

2dl durumvehnäjauhoja

2dl grana padano -raastetta

ripaus suolaa

Valmistus

Kaavi ricotta kulhoon ja riko kananmunan rakenne kevyesti ennen kuin sekoitat sen juuston sekaan. Lisää joukkoon myös muskottipähkinä, jauhot, ripaus suolaa ja hienoksi raastettu padano. Sekoita ainekset, mutta älä vaivaa taikinaa. 

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä jauhotetulla pöydällä kaksi pitkää tankoa, joiden halkaisija on muutaman sentin paksuinen. Leikkaa kahden sentin levyisiksi kiekoiksi ja paina niihin haarukalla kastikeraidat. 

Keitä gnoccheja suolatussa vedessä syvässä kattilassa. Gnocchit ovat kypsiä muutaman minuutin päästä, kun ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla, annostele tomaattikastikkeen päälle ja nauti uunissa paahdettujen kirsikkatomaattien kera. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma

Pinaatti-béchamel pennevuoassa

k2img_3206.jpg

k2img_3207.jpg

Löysin Vege!:stä ihanankuuloisen uunivuokareseptin, jossa on maitopohjainen béchamel-kastike ja herkullinen tomaattikuutioista valmistettu kastike yhdistettyinä. Tein tämän vuoan viime viikonloppuna, ja söin sitä viikolla useana päivänä, ja ikääntyessään se vain muuttui herkullisemmaksi ja herkullisemmaksi!

Ainekset (noin kuudelle)

400g täysjyväpenneä

kourallinen mozzarellaraastetta

Tomaattikastike

rypsi- tai oliiviöljyä

1 sipuli

1 porkkana

1tlk tomaattikuutioita (Mutti, tärnade tomater, tomaattimurska)

1tl kuivattua oreganoa

1 laakerinlehti

suolaa ja pippuria

Pinaatti-béchamel

200g babypinaattia

30g voita

30g vehnäjauhoja

2-4dl maitoa

suolaa ja pippuria

1-2dl padanoraastetta

hieman muskottipähkinää

Valmistus

Keitä penne al denteksi ja valuta.

Tomaattikastike

Silppua sipuli ja siivuta porkkana ohuiksi viipaleiksi, ja kuullota molempia pannulla rypsiöljyssä noin 10 minuuttia. Kaada sekaan tomaattikuutiot, lisää oregano sekä tiputa sekaan laakerinlehti. Keitä seosta 10 minuutin ajan miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla, ota laakerinlehti pois ja sekoita.

Pinaatti-béchamel

Huuhtele baby-pinaatit ja paista niistä nesteitä pois hieman öljytyllä pannulla muutaman minuutin ajan käännellen. Kaada pannulle jääneet nesteet pois ja anna pinaattien hieman jäähtyä. 

Sulata voi kattilassa ja sekoita nopeasti joukkoon vehnäjauhot. Kaada maito ohuena norona kattilaan jatkuvasti sekoittaen, niin että kastike pysyy tasaisena. Ota pois liedeltä ja maista sekä sekoita padanoraaste sekaan kun se sulaa. Sekoita pinaatit kastikkeeseen ja lisää ripaus muskottipähkinää. 

Sekoita penne tomaattikastikkeeseen ja kaada béchamel sekaan. Kaada ruoka voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle mozzarellaraastetta. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma