Vegaanin pähkinä-wellington
Jälleen resepti Niomi Smartin Eat Smart -vegaanikeittokirjasta, joka oli täydellinen menestys! Tämä vegaani wellington on täynnä makuja ja ihanaa pähkinäisyyttä ja se sopi täydellisesti yhteen rosmariinisten bataattilohkojen kanssa. Tämä oli vegaanin wellingtonin testikerta joulua varten, ja nyt tiedän varmasti, mitä voin syödä jouluna.
Ainekset (neljälle)
1dl punaisia linssejä
1 sipuli
5 herkkusientä
1 porkkana
1 punainen paprika
2 valkosipulinkynttä
1tl kuivattua timjamia
1tl kuivattua rosmariinia
1tl kuivattua salviaa
1tl valkoviinietikkaa
2,5dl pähkinäsekoitusta (saksanpähkinöitä sekä cashew- ja parapähkinöitä)
paksu munakoiso
suolaa ja pippuria
Valmistus
Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja keitä ne kevyesti suolatussa vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia.
Pilko sipuli ja kuullota sitä rypsiöljyssä pannulla muutaman minuutin ajan. Pilko myös valkosipulinkynnet, porkkana, herkkusienet ja paprika. Laita ne pannulle noin kymmeneksi minuutiksi pehmenemään. Sekoita joukkoon yrtit, valkoviinietikka, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
Murskaa pähkinät isorakenteiseksi rouheeksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kypsät linssit sekä paistamasi kasvis-maustesekoitus. Hurauta sekaisin niin, ettei seos kuitenkaan muutu täysin tasarakenteiseksi.
Siivuta munakoiso pitkittäin muutaman millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet leivinpaperin päälle ja sivele niitä oliiviöljyllä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Käännä viipaleet puolivälissä.
Asettele munakoisopalaset kevyesti rasvoitettuun leipävuokaan kummallekin pitkittäissuuntaiselle reunalle hieman lomittain, niin että päät jäävät roikkumaan reilusti yli reunan. Vuoraa näin koko vuoka, niin että laitat päätyihinkin 1-2 viipaletta. Annostele täyte vuokaan viipaleiden päälle ja painele tasaiseksi. Käännä ensin päätymunakoisojen päät täytteen päälle, sitten käännä kaikkien reunapalojen päät. Tue saumakohdat muutamien cocktailtikkujen avulla.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki paistamisen jälkeen, jotta viipalointi onnistuu. Nauti esimerkiksi bataattilohkojen ja paahdettujen pinjansiementen, pinaatin, valkosipulin ja karpaloiden kera.
Sofia