Rapeat bataattilohkot rosmariinilla

k2img_3128.jpg

Nämä bataattilohkot ovat terveellinen, ja paljon paljon herkullisempi versio uppopaistetuista bataattiranskiksista. Bataatti on mielestäni parhaimmillaan uunissa pitkään paistettuna, rapeana ja yrttien kera. Tämä sopii lisäkkeeksi melkein mille tahansa! 

Postailutauko on johtunut siitä, että olin vajaan kahden viikon matkalla Nepalissa. Ajattelin tehdä reissusta vielä jossain vaiheessa kunnon postauksen, jossa näytän kuvia siitä upeasta maasta ja kerron kokemuksistani siellä. Nyt vasta olen alkanut päästä kunnolla kiinni arkeen ja luovaan ruuanlaittoon.

Ainekset (kahdelle)

1 bataatti

1+2rkl oliiviöljyä

6 oksaa tuoreesta rosmariinista

suolaa ja pippuria

Valmistus

Kuori ja lohko bataatti. Laita lohkot kattilaan kiehuvaan veteen ja keitä niitä 8 minuuttia. Kaada vesi pois.

Sekoita lohkoihin 1rkl oliiviöljyä ja suolaa ja pippuria. Kaada loput oliiviöljyt laakeaan uuniastiaan. Asettele astiaan bataattilohkot niin, etteivät ne ole toistensa päällä. 

Laita kolme rosmariininoksaa kokonaisena lohkojen päälle. Irrota lopuista kolmesta oksasta lehdet ja ripottele nekin lohkojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneita ja rapeita. Nauti esimerkiksi vegaanin wellingtonin kanssa!

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma

Vegaanin ”kermainen” mac’n’cheese paahdetuilla tomaateilla

k2img_2355.jpg

k2img_2366.jpg

k2img_2369.jpg

Kuka olisi uskonut, että vegaani ja terveellinen versio mac’n’cheese:stä voisi maistua näin hyvätlä! Paahdetut kirsikkatomaatit toivat ihanaa raikkautta pastaan. Tämä ruoka on helppotekoinen ja nopea, kunhan vaan muistaa laittaa cashewpähkinät likoamaan edellisenä iltana. Resepti on Niomi Smartin käsialaa.

 

Ainekset (kolmelle)

5dl täysjyvä(kaura)makaroneja (200g)

Uunissa paahdetut tomaatit

n. 16 kirsikka- tai miniluumutomaattia

1tl oliiviöljyä

1,5tl kuivattua timjamia

(himalajan)suolaa ja pippuria

”Juusto”kastike

1/4 myskikurpitsasta (~250g)

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

40g (n.1dl) suolattomia cashewpähkinöitä, yön yli liotettuna!

1dl mantelimaitoa

0,5tl sinappia

0,5tl muskottipähkinää

0,5tl (himalajan)suolaa

Valmistus 

Kuori ja pilko myskikurpitsa. Kypsennä se joko höyrystämällä tai uunipellillä 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuutin ajan. 

Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla pienessä määrässä öljyä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon pilkottu valkosipulinkynsi ja kuullota vielä hetki. Kaada cashewpähkinöistä liotusvesi pois. Soseuta pähkinät monitoimikoneella. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit, kypsät myskikurpitsanpalat, mantelimaito, sinappi, muskottipähkinä ja suola. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. 

Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Laita ne alumiinifolion päälle uunipellille ja lorauta niiden päälle oliiviöljyä ja ripottele timjamia, suolaa ja pippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan. Keitä sillä välin pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja sekoita pastan joukkoon ”juusto”kastike. Sekoita hyvin ja lämmitä pannulla. 

Annostele lautasille, jaa paahdetut tomaatit annosten päälle. Nauti!

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma