Paahdettua lanttua kikherneillä ja vihreillä pavuilla

k2img_2208.jpg

k2img_2214.jpg

Nyt kun juurekset ovat parhaimmillaan ja halvimmillaan, on täydellinen aika valmistaa niistä erilaisia ruokia. Reseptin tähän uudenlaiseen uuniruokaan löysin jälleen Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta. Kirjan kaikki reseptit onnistuvat takuuvarmasti, olen kohta kokannut sen kannesta kanteen, eivätkä reseptit ole olleet muuta kuin toinen toistansa isompia menestyksiä! Suosittelen kirjaa kaikille, niin vegaaneille kuin sekasyöjillekin, sen vegaaniset reseptit ovat uudenlaisia, hauskoja ja ennenkaikkea aivan älyttömän maistuvia ja terveellisiä. Nyt kun kirja on kohta kokattu, onneksi Innasen blogi uudistuu jatkuvasti ihanilla resepteillä. 

Tämä resepti sopii varmasti täydellisesti joulupöytään. Perinteisen lanttulaatikon sijasta (tai ainakin sen rinnalla) aion nauttia jouluna tätä ihanaa makujentäyteistä ruokaa!

Ainekset (kolmelle)

700g lanttua (1 keskikokoinen)

1,5tl maustepippuria

3rkl öljyä

0,5tl jauhettua muskottipähkinää

2tl siirappia

1tl suolaa

200g pitkiä vihreitä papuja

1prk (tai 2,5dl) keitettyjä kikherneitä

0,5dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Valmistus

Kuori ja kuutioi lanttu suupaloiksi. Sekoita kulhossa yhteen öljy, maustepippuri, muskottipähkinä ja siirappi. Pyörittele lanttukuutiot mausteöljyssä. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda lanttukuutioita 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes lantut ovat pehmenneet. 

Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia ja valuta. Kun lantut ovat kypsyneet sekoita pellille joukkoon kypsät pavut ja valutetut, kypsät kikherneet. Ripottele pinnalle suolaa, sekoita ja paahda uunissa vielä noin 5 minuuttia. 

Annostele lautasille ja ripottele suolapähkinät sekaan. Nauti!

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma

Banaani-mokka-jäätelökipot

k2img_2182.jpg

k2img_2189.jpg

Vihdoin posti kuljetti kotiini Niomi Smartin Eat Smart -reseptikirjan täynnä terveellisiä ja inspiroivia vegaanireseptejä!! Olen seurannut Niomia pitkään Youtubessa ja myös hänen blogiaan. Olen katsonut valtavasti Niomin kokkaus- ja ruokavideoita ja muistan unelmoineeni jo ainakin vuosi sitten, että hän julkaisisi oman keittokirjan. Se toive toteutuikin 8. syyskuuta, kun Niomin Eat Smart julkaistiin. Olin ihan järjettömän innoissani, kun sain kuulla tämän reseptikirjan olevan tekeillä.

Kirja osoittautui todellisuudessa vieläkin paremmaksi, kuin mitä olin odottanut. Se sisältää valtavasti välipalaideoita ja reseptejä lämpimiin ruokiin ja tottakai ihaniin vegaanijälkkäreihin. Kaiken lisäksi kirja on myös visuaalisesti upea ja inspiroiva. Ensimmäinen kokeiluni kirjasta oli nämä ihanat, superterveelliset jäätelökipot, jotka veivät kielen mennessään!

Ainekset (kahdelle)

1-2rkl vahvaa kahvia

2 kypsää palasina pakastettua banaania

1tl vanilja-aromia

2rkl raakakaakaojauhetta

vajaa 1dl kevytkookosmaitoa

2rkl vaahterasiirappia

tummaa suklaata pinnalle

Valmistus

Laita banaanit monitoimikoneeseen ja anna koneen tehdä niistä silkkisiä. Lisää joukkoon kaikki loput ainekset ja sekoita, kunnes se on täysin tasaista. Annostele tarjoiluastioihin ja laita astiat pakastimeen muutamaksi tunniksi. Poista pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Raasta päälle tummaa suklaata ja nauti!

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma