Oranssi kurpitsapasta
Vähän aikaa sitten valmistin spagettikurpitsaa, ja nyt valmistin kurpitsaa ihan oikean pastan kera. Makuyhdistelmä oli uudenlainen, ja jotenkin täynnä ihania lämpimiä makuja. Inspiraatio tähän helppoon reseptiin löytyi Riikka Sukulan ja Alex Niemisen Vege! -kirjasta. Ruoka on täysin vegaaninen, jos et käytä tarjoiluun parmesaania.
Ainekset (neljälle)
1 pieni kurpitsa (käytin itse hokkaido-lajiketta)
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
noin 250g haluamaasi pastaa
pinnalle parmesaniraastetta
Valmistus
Lohko kurpitsa ja poista siemenosa. Asettele lohkot ja valkosipulinkynnet uunivuokaan. Sivele kurpitsalohkoihin oliiviöljyä ja ripottele suolaa ja pippuria päälle. Paahda lohkoja ja valkosipulinkynsiä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan, kunnes kurpitsa on pehmeää. Ota valkosipulit pois uunista jo aikaisemmin, ennen kuin ne tummentuvat.
Laita pasta kiehumaan. Kaavi kurpitsa irti kuoristaan astiaan ja survo se sekä hieman pilkotut valkosipulinkynnet esimerksi perunasurvimella tai sauvasekottimella.
Laita pannulle tilkka oliiviöljyä ja lämmitä kurpitsa-valkosipuliseos siinä. Ota ainakin 3dl pastan keitinvettä talteen. Kaada valutetut pastat kurpitsaseoksen joukkoon ja notkista keitinvedellä (käytin itse ainakin 2dl sitä). Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile raastetun parmesaanin kera ja nauti!
Sofia