Mausteinen härkispata

img_5739.jpg

img_5750.jpg

img_5752.jpg

Yli kolmen kuukauden hiljaiselon jälkeen blogi on nyt taas herätetty henkiin! Olin kesällä neljä viikkoa reissaamassa ympäri Italiaa, ja siitä lähtien kun palasin Suomeen olen ollut kiireinen lukiessa syksyn ylppäreihin. Ne on nyt kuitenkin vihdoin ohi, joten pitihän sitä juhlistaa kokeilemalla pitkästä aikaa jotain uutta ihanaa ruokaa. 

Tämä härkispata oli ihan extempore idea ja tosi helppo ja nopea tehdä. Valmiiksi maustettu tex mex -Härkis oli ihan mahtavan makuista ja toi juuri sopivasti tulisuutta ruokaan. 

Ainekset (kolmelle-neljälle)

1 iso punainen paprika

1 sipuli

1 pieni parsakaali

1tl cajun-maustetta

1tl kurkumaa

0,5tl chilimaustetta

1pkt tex mex Härkistä

1tlk tomaattimurskaa

1tl sokeria

0,5tl suolaa

3,5dl täysjyväpenneä

rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

Siivuta paprika, pilko parsakaali kukinnoiksi ja silppua sipuli. Kuullota sipulia kattilassa rypsiöljyssä mausteiden kanssa. Lisää härkis ja paista vielä hetki. Laita astiaan sivuun odottamaan.

Kuullota reilussa öljyhssä samassa kattilassa paprikoita reilu 5 minuuttia kovalla lämmöllä niin, että ne pehmenevät. Lisää parsakaalinkukinnot joukkoon ja paista vielä muutama minuutti. Kaada tomaattimurska kattilaan, mausta suolalla ja sokerilla ja jätä kannen alle kiehumaan keskilämmöllä noin 10 minuutin ajaksi. Sekoita härkis-sipuliseos kattilaan ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia.

Keitä penne al denteksi ja valuta. Sekoita kypsä pasta muiden ainesten joukkoon. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma

Värikäs minestronekeitto

k2img_4315.jpg

k2img_4312.jpg

k2img_4303.jpg

Mitä yhteistä on tällä minestrone-keitolla, kasvislasagnella ja pitsalla? Kaikkiin voi laittaa mitä tahansa kaapista löytyviä, mahdollisesti ylijäämäisiä, vihanneksia. Löysin hyvän pohjan minestrone-keitolle Chocochilistä, jota vähän sovelsin omaan makuuni, ja kaapista löytyviin kasviksiin. Keitto maistui ihanalta vielä parina seuraavanakin päivänä!

Ainekset (kuudelle)

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

pätkä purjoa

1 iso porkkana

1 pieni parsakaali

1rkl oliiviöljyä

1tl balsamiviinietikkaa

2tlk tomaattimurskaa

2tlk GoGreen papumixia

0,5l vettä

2 kasvisliemikuutiota

2dl simpukkapastaa

1tl sambal oelekia

1tl agavesiirappia tai sokeria

suolaa ja pippuria

tuoretta basilikaa tarjoiluun

Valmistus

Silppua sipulit ja purjo. Kuori ja pilko porkkana, pese parsakaali ja pilko pieniksi kukinnoiksi.

Kuullota sipuleita oliiviöljyssä ja balsamiviinietikassa kattilan pohjalla. Lisää joukkoon porkkanat ja purjo ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi, parsakaalinkukinnot ja kasvisliemikuutiot ja keitä noin 10 minuuttia. 

Valuta ja huuhtele pavut ja lisää ne sekä pasta kattilaan. Keitä kypsäksi, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sambal oelekilla ja agavesiirapilla. Annostele lautasille ja silppua annosten päälle basilikaa. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma