Mausteinen härkispata
Yli kolmen kuukauden hiljaiselon jälkeen blogi on nyt taas herätetty henkiin! Olin kesällä neljä viikkoa reissaamassa ympäri Italiaa, ja siitä lähtien kun palasin Suomeen olen ollut kiireinen lukiessa syksyn ylppäreihin. Ne on nyt kuitenkin vihdoin ohi, joten pitihän sitä juhlistaa kokeilemalla pitkästä aikaa jotain uutta ihanaa ruokaa.
Tämä härkispata oli ihan extempore idea ja tosi helppo ja nopea tehdä. Valmiiksi maustettu tex mex -Härkis oli ihan mahtavan makuista ja toi juuri sopivasti tulisuutta ruokaan.
Ainekset (kolmelle-neljälle)
1 iso punainen paprika
1 sipuli
1 pieni parsakaali
1tl cajun-maustetta
1tl kurkumaa
0,5tl chilimaustetta
1pkt tex mex Härkistä
1tlk tomaattimurskaa
1tl sokeria
0,5tl suolaa
3,5dl täysjyväpenneä
rypsiöljyä paistamiseen
Valmistus
Siivuta paprika, pilko parsakaali kukinnoiksi ja silppua sipuli. Kuullota sipulia kattilassa rypsiöljyssä mausteiden kanssa. Lisää härkis ja paista vielä hetki. Laita astiaan sivuun odottamaan.
Kuullota reilussa öljyhssä samassa kattilassa paprikoita reilu 5 minuuttia kovalla lämmöllä niin, että ne pehmenevät. Lisää parsakaalinkukinnot joukkoon ja paista vielä muutama minuutti. Kaada tomaattimurska kattilaan, mausta suolalla ja sokerilla ja jätä kannen alle kiehumaan keskilämmöllä noin 10 minuutin ajaksi. Sekoita härkis-sipuliseos kattilaan ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia.
Keitä penne al denteksi ja valuta. Sekoita kypsä pasta muiden ainesten joukkoon.
Sofia