Ricotta-raviolia parsalla ja rucolalla

k2img_4214.jpg

img_4224.jpg

k2img_4221.jpg

Tein vihdoin ravioleja omalla pastakoneellani, ja niiden kanssa maistui aivan ihanalta tämä vihreä parsa-rucola-pestoseos. Simppeli ricotta-pecorinotäyte yrteillä sopi tähän ruokaan. Tämä resepti on superhelppo ja nopea, jos itsetehdyt raviolit vielä vaihtaa valmisravioleihin. 

Ainekset (kahdelle)

Ricotta-raviolit

Taikina

2dl durumvehnäjauhoja

3 kananmunankeltuaista

2rkl oliiviöljyä

Täyte

200g ricottajuustoa

40g pecorinoraastetta

tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja oreganoa

Parsa-rucolaseos

8 pientä parsaa

nokare voita

iso kourallinen rucolaa

1rkl laadukasta pestoa

Tarjoiluun

pinjansiemeniä

pecorinoraastetta

Valmistus

Raviolit

Tee ensin taikina. Tee kuoppa jauhoihin ja laita sinne kananmunankeltuaiset. Sekoita ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteää. Kääri kelmuun ja anna levätä vähintään puoli tuntia jääkaapissa. 

Sekoita kulhossa ricottajuusto, pecorinoraaste ja revi yrttejä joukkoon. 

Tee taikinasta pastakoneella kaksi ohutta levyä. Annostele toiselle levylle muutaman sentin välein pieniä nokareita täytettä. Asettele toinen levy päälle, ja painele taikinalevyt yhteen väleistä ja sivuilta. Leikkaa taikinapyörällä neliönmuotoisia ravioleja. Painele vielä reunat hyvin yhteen. Keitä kypsiksi suolatussa vedessä noin reilu 10 minuuttia ja valuta.

Rucola-parsaseos

Leikkaa pestyt parsat 3cm pituisiksi paloiksi ja poista kannat. Kuullota kattilassa voinokareessa hetken aikaa. Lisää joukkoon pestyt rucolat ja pesto ja sekoita. 

Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. 

Annostele raviolit lautasille ja nostele rucola-parsaseosta niiden päälle. Ripottele vielä paahdettuja pinjansiemeniä ja pecorinoraastetta päällimmäiseksi ja nauti. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma

Bruschetta täysjyvä-ciabatalla

k2img_4208.jpg

k2img_4204.jpg

Bruschetta on yksi suurimmista italialaisen keittiön suosikeistani; niin yksinkertainen mutta sitäkin herkullisempi. Italiassa bruschetassa harvemmin (lue: ei koskaan) käytetään täysjyväleipää, mutta sain itse idean kokeilla täysjyväciabattaa, joka sitten sopi tosi hyvin tähänkin ruokaan. Ciabatasta ei tullut ehkä niin ilmavaa kuin olisi voinut, mutta maku oli silti aivan ihana. 

 

Ainekset 

Täysjyvä-ciabatta (4 ciabattaa)

5dl vettä

1pss kuivahiivaa

2tl suolaa

2tl sokeria

3dl sämpyläjauhoja

3dl grahamjauhoja

6dl hiivaleipäjauhoja + useampi desi vaivaamiseen

1rkl oliiviöljyä

Bruschetta-täyte (~neljälle)

4 isoa tomaattia

1 valkosipulinkynsi

puoli ruukkua basilikaa

oliiviöljyä

balsamiviinietikkaa

suolaa ja pippuria

Valmistus

Täysjyvä-ciabatta

Sekoita kuivahiiva jauhojen sekaan. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää veden joukkoon suola ja sokeri ja vähitellen hiiva-jauhoseos. Sekoita ja vaivaa kunnolla käsin. Lisää oliiviöljy ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. 

Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pitkulaisiksi. Leikkaa saksilla pienet viillot leipien pintaan. Kastele hieman vedellä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. 

Bruschetta

Leikkaa ciabatasta 12 siivua. Voitele niitä oliiviöljyllä ja laita 200-asteiseen uuniin noin 10-15 minuutiksi tai kunnes ne ovat sopivan rapeita.

Leikkaa tomaatit kuutioiksi, ja laita astiaan niistä ”kuoriosat” eli ei vetisiä siemeniä tai kantoja. Hienonna valkosipulinkynsi. Revi basilikanlehtiä tomaattikulhoon ja kaada pieni loraus balsamiviinietikkaa ja isompi loraus oliiviöljyä joukkoon. Kaada myös hienonnettu valkosipulinkynsi sekaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. 

Annostele tomaattitäytettä uunissa käyneiden ciabatta-palojen päälle ja tarjoile. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma