Parsarisotto saksanpähkinöillä
Parsakauden kunniaksi oli pakko tehdä omaa suosikkireseptiäni kyseisestä kasviksesta: parsarisottoa. Vuosi sitten tein vähän samantyyppistä risottoa, mutta saksanpähkinöiden tilalla oli katkarapuja. Pakko sanoa, että pähkinät sopivat mauiltaan parsan kanssa täydellisesti yhteen ja toivat kivaa rouskuvaa rakennetta risottoon.
Ainekset (kolmelle)
8 pientä parsaa
3dl risottoriisiä
1 (tuore)sipuli
1rlk voita
1 sitruunan kuori raasteena
1,5dl valkoviiniä
7dl yrttilientä
1-2dl pecorinoa raastettuna
1,5dl saksanpähkinöitä
Valmistus
Leikkaa pestyt parsat noin 3cm mittaisiksi paloiksi ja poista kannat. Silppua sipuli. Kuumenna yrttiliemi kiehuvaksi. Kuullota saksanpähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla.
Kuullota kattilassa voissa sipulia hetken aikaa. Lisää joukkoon parsat, sitruunankuoriraaste ja risottoriisi ja kuullota hetken.
Kaada valkoviini joukkoon ja sekoittele, kunnes se on lähes imeytynyt. Kaada yrttilientä muutama desi kerrallaan kattilaan ja odota, että edellinen satsi imeytyy ennen, kun laitat seuraavaa. Anna risoton hautua hetken viimeisen satsin lisäyksen jälkeen.
Sekoita risottoon noin puolet pecorinosta ja kuullotetut saksanpähkinät. Annostele lautasille ja ripottele loput pecorinosta annosten päälle.
Sofia