Parsarisotto saksanpähkinöillä

k2img_4230.jpg

k2img_4237.jpg

Parsakauden kunniaksi oli pakko tehdä omaa suosikkireseptiäni kyseisestä kasviksesta: parsarisottoa. Vuosi sitten tein vähän samantyyppistä risottoa, mutta saksanpähkinöiden tilalla oli katkarapuja. Pakko sanoa, että pähkinät sopivat mauiltaan parsan kanssa täydellisesti yhteen ja toivat kivaa rouskuvaa rakennetta risottoon. 

 

Ainekset (kolmelle)

8 pientä parsaa

3dl risottoriisiä

1 (tuore)sipuli

1rlk voita

1 sitruunan kuori raasteena

1,5dl valkoviiniä

7dl yrttilientä

1-2dl pecorinoa raastettuna

1,5dl saksanpähkinöitä

Valmistus

Leikkaa pestyt parsat noin 3cm mittaisiksi paloiksi ja poista kannat. Silppua sipuli. Kuumenna yrttiliemi kiehuvaksi. Kuullota saksanpähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla.

Kuullota kattilassa voissa sipulia hetken aikaa. Lisää joukkoon parsat, sitruunankuoriraaste ja risottoriisi ja kuullota hetken. 

Kaada valkoviini joukkoon ja sekoittele, kunnes se on lähes imeytynyt. Kaada yrttilientä muutama desi kerrallaan kattilaan ja odota, että edellinen satsi imeytyy ennen, kun laitat seuraavaa. Anna risoton hautua hetken viimeisen satsin lisäyksen jälkeen.

Sekoita risottoon noin puolet pecorinosta ja kuullotetut saksanpähkinät. Annostele lautasille ja ripottele loput pecorinosta annosten päälle. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma

Lumoavat sitruuna-valkosuklaakuppikakut

k2img_4180.jpg

k2img_4195.jpg

k2img_4188.jpg

k2img_4198.jpg

Nämä lumoavan makuiset sitruunakuppikakut ovat täydellinen pääsiäisherkku. Olen vielä aika huono kuppikakkujen kuorruttaja, mutta ehkä Italiasta ostettu uusi kuorrutussetti innostaa harjottelemaan lisää!

 

Ainekset (12 kuppikakkua)

120g margariinia

1,75dl sokeria

1 sitruunan kuori raasteena

2 kananmunaa

3,5dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

1dl maitoa

puolikkaan sitruunan mehu

Kuorrute

120g huoneenlämpöistä voita

2,5dl tomusokeria

50g sulatettua valkosuklaata

1tl vanilja-aromia

Valmistus

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää sitruunankuori. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe eri kulhossa keskenään. Riko munat sokerivaahtoon ja sekoita.

Kaada vähitellen kuiva-aineseos sekä maito ja sitruunamehu taikinan joukkoon. Sekoita, mutta älä vatkaa. 

Annostele muffiniuunivuoassa oleviin paperisiin muffinivuokiin taikina. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia (riippuen tykkäätkö rapeahkoista reunoista). 

Kuorrute

Vatkaa voita hetki yksinään. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon myös vesihauteessa sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa ja vanilja-aromi. Annostele kuorrutuspussiin ja kuorruta jäähtyneet kuppikakut. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma