Parsa-katkarapurisotto

Kaikki italialainen ruoka on mielestäni ihanaa, mutta risotot ovat erityisen lähellä sydäntäni. Syön kasvispainotteisesti, mutta merenelävät ovat kuitenkin osa ruokavaliotani. Tein keväällä tätä risottoa useamman kerran, kun parsakausi oli parhaimmillaan. Tällä hetkellä se on hieman ohi, mutta jos onnistut löytämään parsaa kaupasta, kokeile ihmeessä tätä reseptiä!

Ainekset (kolmelle nälkäiselle tai neljälle)

nippu vihreää parsaa (jos löydät, niin miniparsaa!)

4dl risottoriisiä

1 sipuli

1rkl voita

1 limen kuori raastettuna

1l yrttilientä

2dl valkoviiniä

1-2dl Grana Padano -juustoa tai parmesania

2dl katkarapuja

suolaa ja pippuria

Valmistus

Leikkaa parsojen tyvestä 1-2cm pois ja paloittele parsat sopivan pieniksi suupaloiksi. Kuumenna yrttiliemi kiehuvaksi. 

Silppua sipuli. Sulata voi kattilassa, ja kuullota siinä sipuli. Lisää joukkoon riisi, parsan varsipalat ja raastettu limen kuori ja jatka kuullottamista vielä hetken. Varo kuitenkin, etteivät ainekset ruskistu ja seos pala pohjaan. (Meni muuten kauan saada kattila puhtaaksi :D). 

Lisää valkoviini, ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kasvisliemi noin 2dl kerrallaan, niin että lisäät sitä vasta, kun edellinen annos on imeytynyt kunnolla riisiin. Sekoittele välillä. Jatka kunnes kaikki liemi on kaadettu ja anna hautua hetki kannen alla. 

Lisää lopuksi parsan nuppuosat ja katkaravut. Jos käytät pakastekatkarapuja, anna olla liedellä juuri niin pitkään, että katkaravut ovat lämpimiä. Niitä ei tarvitse erityisemmin kypsentää, sillä niistä tulee sitkeitä. Sekoita joukkoon lopuksi reilu puolet raastetusta juustosta, ja jätä loput lautaselle annoksen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Nauti!

Sofia

Kommentoi