Parsakaali-pastapaistos tofulla
Rakastan pataruokia ja olin aivan innoissani, kun jälleen löysin Elina Innasen Vgeaanin keittiössä -kirjasta tämän upean parsakaaalipaistoksen reseptin! Tykkään tofusta ja parsakaalista, ja haluaisin syödä niitä enemmän, mutta en osaa soveltaa niitä resepteihini vielä kovin sujuvasti. Tähän pataan nuo ainekset kuitenkin sopivat täydellisesti. Tämä ruoka maistuu niillekin, jotka eivät ole parsakaalin tai tofun suurimpia faneja, sillä dominoivat maut ovat italialaisia: tomaatti ja basilika sekä tietenkin pasta.
Ainekset (kolmelle)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
1tl balsamicoa
500g tomaattimurskaa (Mutti)
2dl vettä
1 yrttiliemikuutio (esim. Refromin tomaatti-basilika)
2rkl tomaattipyreetä
1tl siirappia
2tl kuivattua oreganoa
2tl kuivattua basilikaa
suolaa ja mustapippuria
1 pieni parsakaali
3dl täysjyväfarfallea
1pkt tofua (käytin SoFinen tomaatti-basilika -marinoitua)
6 aurinkokuivattua tomaattia
Valmistus
Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää loraus balsamicoa. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, mausteet ja siirappi. Anna hautua noin 15 minuuttia.
Kiehauta sillä välin pasta suolatussa vedessä al denteksi, älä kypsennä täysin kypsäksi! Pilko parsakaali sopivankokoisiksi suupaloiksi ja lisää ne tomaattikastikkeen joukkoon ja anna hautua noin 5 minuuttia.
Pilko tofu ja aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne sekä melkein kypsä pasta tomaattikastikkeen joukkoon. Kaada seos uuniastiaan ja paista 175 asteen lämmössä uunissa noin 20 minuuttia. Paistoksen kannattaa antaa vielä paistamisen jälkeen vetäytyä vielä noin 10 minuuttia. Nauti!
Sofia