Pasta al pomodoro kirsikkatomaateista

img_6096.jpg

img_6099.jpg

Reissasin kesällä neljä viikkoa ympäri Italiaa, eikä minun tarvinnut kertaakaan miettiä, löytyykö ravintolan listalta minulle hyvää kasvisvaihtoehtoa, sillä jokaikinen ravintola tarjosi vähintäänkin pasta al pomodoroa: yksinkertaista, mutta sitäkin herkullisempaa tomaattipastaa. En ole kotona yrittänyt pasta al pomodoroa aikaisemmin kirsikkatomaateista, ainoastaan tavallisista isoista luumutomaateista. Kirsikkatomaatit ovat kuitenkin usein ihanan makeita ja muutenkin hieman erimakuisia, joten ajattelin, että myös niistä tulee varmasti herkullinen tomaattipasta. Jos minulla olisi ollut aikaa, olisin tehnyt pastan itse, mutta myös kaupan fusilli maistui ihanalta tämän kanssa. 

Ainekset (kahdelle)

pieni sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

25 kirsikkatomaattia

tuoretta basilikaa ja oreganoa

0,5tl ruokosokeria

0,5tl (ruusu)suolaa

mustapippuria

pastaa, esim. fusillia tai penneä

Valmistus

Huuhtele kirsikkatomaatit. Silppua sipuli ja kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulinkynsiä ja sipulia tefonpannulla oliiviöljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet.

Lisää kirsikkatomaatit pannulle, ja paahda kovalla lämmöllä, kunnes tomaattien kuoret alkavat repeillä. Varo polttamasta. Riko lastalla tomaattien rakennetta.

Laita pasta kiehumaan. 

Mausta hyvin revityillä tuoreyrteillä ja sokerilla. Anna kiehua keskilämmöllä reilu 15 minuuttia, kunnes kastike alkaa saeta ja vesi on haihtunut pois. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää halutessasi vielä tuoreyrttejä ja sekoita kypsä pasta kastikkeen joukkoon hyvin. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma