Pehmeä bataattilaatikko
Bataattilaatikko on ollut jo muutamana vuonna lempparini joululaatikoista. Tänä vuonna päätin tehdä sen itse alusta asti. ja se maistui niin paljon paremmalta kuin kaupan versiot! Resepti on Maku-lehdestä.
Ainekset
3 keskikokoista bataattia, n. 1,2kg
2dl ruokakermaa
0,5dl korppujauhoja
0,5dl siirappia
1 muna
1tl suolaa
0,5tl inkivääriä
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
pinnalle 1rkl korppujauhoja ja 1rkl voita
Valmistus
Kuori, lohko ja keitä bataatit kypsiksi suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja survo bataatit tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon ruokakerma, korppujauhot, siirappi, muna ja mausteet. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, koristele pinta lusikalla ja ripottele päälle korppujauhoja ja pieniä voinokareita. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Sofia