Pehmeä kasvissosekeitto
Halusin pitkään kokeilla ihan perus kasvissosekeiton tekemistä. Se osoittautuikin niin helpoksi ja maukkaaksi, että teen siitä erilaisia versioita nyt viikottain. Terveellistä, helppoa, ekologista ja ennen kaikkea ihanan makuista kotiruokaa.
Tätä reseptiä voi muunnella aina vaihtamalla käytettävää kasvista. Oma suosikkini on porkkanan ja bataatin yhdistelmä. Muita herkullisia versioita on muun muassa kukkakaali, kurpitsa ja porkkana ja bataatti erikseen. Ylläolevassa kuvassa on porkkanasosekeittoa.
Kasvissosekeiton resepti:
Ainekset (2-3 hengelle)
– noin 5dl pilkottuja kasviksia, esim. pieni bataatti ja pari isoa porkkanaa
– noin 5dl vettä, sen verran että kasvikset juuri ja juuri peittyvät kattilassa
– 1 pieni sipuli
– 1 valkosipulin kynsi
– 1 yrttiliemikuutio (esim. Knorr Fond du chef Herbs)
– 1dl kevyttä yrttiruokakermaa (esim. Valio Crea kolme yrttiä)
– kuivattua basilikaa
– valkopippuria
– valkosipulijauhetta
– suolaa
– öljyä paistamiseen
Valmistus
Silppua sipulit ja pilko kuoritut kasvikset pieniksi paloiksi. Kuullota sipuleita pienessä määrässä öljyä kattilan pohjalla. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja kasvikset. Anna kiehua kannen alla kypsäksi, jolloin myös mahdollisesti veden pinnan yläpuolelle jääneet kasvikset kypsyvät höyrystä. Soseuta kattilan sisältö sauvasekottimella mahdollisimman tasaiseksi ja ilmavaksi seokseksi. Sekoita ruokakerma joukkoon ja mausta haluamallasi tavalla. Keitto saa jäädä melko paksuksi. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä tai ruohosipulilla. Nauti!
Samettisia syöntihetkiä, Berriesforbreakfast