Pehmeä puolukka-vaniljaraakakakku

k2img_3498.jpg

k2img_3479.jpg

k2img_3495.jpg

Tämä raakakakku on täydellinen ystävänpäiväksi! Löysin reseptin juuri ostamastani Karita Tykän Hyvää huomenta -raakaruokakirjasta. Olen tehnyt aiemmin puolukkaraakakakun, mutta tämä oli paljon parempi, sillä täytteessä oli erikseen kirpakat, raikkaat puolukkaosat ja ihanan makeat, pehmeät vaniljaosat. Ne kaksi täydentävät toisiaan ihanasti. 

 

Ainekset

Pohja

2,5dl parapähkinöitä

1dl rusinoita

1rkl kotimaista hunajaa

1tl sitruunamehua

2rkl kookosöljyä

ripaus suolaa

Puolukkatäyte

3dl puolukoita

1tl sitruunamehua

1rkl kotimaista hunajaa

5 kivetöntä taatelia

Vaniljatäyte

5dl cashewpähkinöitä (liotettuna)

1,5dl kookoskermaa

2rkl lucuma-jauhetta (tai ksylitolia tai steviaa)

2rkl kotimaista hunajaa

2dl kookosöljyä

2tl vanilja-aromia

2tl sitruunamehua

ripaus suolaa

hiukan vettä

Valmistus

Liota cashewpähkinöitä yön yli ja parapähkinöitä puoli tuntia kylmässä vedessä. 

Pohja

Pilko rusinoita hieman. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna, kunnes koostumus on pienirakenteista ja pysyy koossa. Painele vuoratun 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita pakkaseen odottamaan.

Puolukkatäyte

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekottimella.

Vaniljatäyte

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi monitoimikoneessa. Rakenteen tulisi olla jonkin verran juoksevaa, jotta puolukkatäyte ”valahtaa” hyvin sen sekaan.

Kaada ensin vuokaan vaniljatäyte ja sitten puolukkatäytettä niin, että se menee pohjalle asti. Tee varovasti esimerkiksi veitsellä kuvioita. Laita kakku vähintään 4 tunniksi pakastimeen ja ota sulamaan 30-60 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Sofia

 

koti ruoka-ja-juoma