Pehmeä puolukka-vaniljaraakakakku
Tämä raakakakku on täydellinen ystävänpäiväksi! Löysin reseptin juuri ostamastani Karita Tykän Hyvää huomenta -raakaruokakirjasta. Olen tehnyt aiemmin puolukkaraakakakun, mutta tämä oli paljon parempi, sillä täytteessä oli erikseen kirpakat, raikkaat puolukkaosat ja ihanan makeat, pehmeät vaniljaosat. Ne kaksi täydentävät toisiaan ihanasti.
Ainekset
Pohja
2,5dl parapähkinöitä
1dl rusinoita
1rkl kotimaista hunajaa
1tl sitruunamehua
2rkl kookosöljyä
ripaus suolaa
Puolukkatäyte
3dl puolukoita
1tl sitruunamehua
1rkl kotimaista hunajaa
5 kivetöntä taatelia
Vaniljatäyte
5dl cashewpähkinöitä (liotettuna)
1,5dl kookoskermaa
2rkl lucuma-jauhetta (tai ksylitolia tai steviaa)
2rkl kotimaista hunajaa
2dl kookosöljyä
2tl vanilja-aromia
2tl sitruunamehua
ripaus suolaa
hiukan vettä
Valmistus
Liota cashewpähkinöitä yön yli ja parapähkinöitä puoli tuntia kylmässä vedessä.
Pohja
Pilko rusinoita hieman. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna, kunnes koostumus on pienirakenteista ja pysyy koossa. Painele vuoratun 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita pakkaseen odottamaan.
Puolukkatäyte
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekottimella.
Vaniljatäyte
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi monitoimikoneessa. Rakenteen tulisi olla jonkin verran juoksevaa, jotta puolukkatäyte ”valahtaa” hyvin sen sekaan.
Kaada ensin vuokaan vaniljatäyte ja sitten puolukkatäytettä niin, että se menee pohjalle asti. Tee varovasti esimerkiksi veitsellä kuvioita. Laita kakku vähintään 4 tunniksi pakastimeen ja ota sulamaan 30-60 minuuttia ennen tarjoilua.
Sofia