Pehmeä tortelliinikeitto
Tofu ei ole aina ollut minun juttuni, mutta tämä yllättävän onnistunut keittokokeilu teki minusta kertaheitolla tofufanin! Tämä keitto on vähän kuin tomaattikeittoa tortelliineilla ja tofulla, joten pienemmästäkin annoksesta täyttyy hyvin.
Ainekset
– 1 sipuli
– 1 iso valkosipulinkynsi
– Biotta-luomutomaattimehua 0,5l
– 3dl vettä
– yrttiliemikuutio
– n. 8 aurinkokuivattua tomaattiviipaletta
– 1pkt kasvistortelliinia (esim. Rainbow luomu tomaatti-mozarella-basilika)
– 250g tofua
– mausteita: 0,5tl suolaa, 0,5tl raakaruokosokeria, 1tl paprikajauhetta, 0,5tl muskottipähkinää, maustemitallinen chiliseosta, kuivattua basilikaa
Valmistus
Silppua sipulit ja kuullota kattilan pohjalla pienessä määrässä rypsiöljyä. Kaada tomaattimehu ja vesi ja laita yrttiliemikuutio sekaan ja nosta lämpöä. Laita aurinkokuivatut tomaatit kiehumaan noin 5 minuutiksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella kun aurinkokuivatut tomaatit ovat hieman pehmentyneet. Laita kattila takaisin hellalle ja lisää mausteet sekä tortelliinit ja anna kiehua 4 minuuttia. Kuutioi tofut ja lisää joukkoon kiehumisen loppupuolella. Nauti!
Tämä keitto on aivan supernopea valmistaa ja upean herkullinen! Se kaipaa kaverikseen kuitenkin raikasta salaattia esimerkiksi ranskalaisen salaatinkastikkeen kera. Itse laitoin salaattiini puolikkaan avokadon, tomaatin ja friseesalaattia.
berriesforbreakfast