Pehmeät ruisleipäset
Nämä ruisleivät oli helppo valmistaa kotona, ja lopputulos oli todella maukas. Tekeytymisprosessi kohotteluineen vei noin kaksi tuntia, mutta lopputulos oli vaivan arvoinen! Reseptin löysin Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta.
Ainekset (16 leipästä)
Juuri
5dl kädenlämpöistä vettä
1ps kuivahiivaa
3dl ruisjauhoja
1rkl siirappia
Muut ainekset
2tl suolaa
1tl kuminansiemeniä
4dl ruisjauhoja
2dl hiivaleipäjauhoja
lisäksi ruisjauhoja leivontaan
Valmistus
Sekoita kuivahiiva veteen. Lisää joukkoon 3dl ruisjauhoja ja siirappi. Anna juuren tekeytyä 1,5 tuntia.
Sekoita loput ainekset juuren joukkoon. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin palloja uunipellille. Litistä ne ja anna kohota puoli tuntia.
Paina leipien pinnalle ristiviiltoja veitsellä. Paista uunin keskitasossa 225C asteessa noin 15-25 minuuttia. Nauti!
Sofia