Pehmeät ruisleipäset

blogimg_1221.jpg

Nämä ruisleivät oli helppo valmistaa kotona, ja lopputulos oli todella maukas. Tekeytymisprosessi kohotteluineen vei noin kaksi tuntia, mutta lopputulos oli vaivan arvoinen! Reseptin löysin Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta.

Ainekset (16 leipästä)

Juuri

5dl kädenlämpöistä vettä

1ps kuivahiivaa

3dl ruisjauhoja

1rkl siirappia

Muut ainekset

2tl suolaa

1tl kuminansiemeniä

4dl ruisjauhoja

2dl hiivaleipäjauhoja

lisäksi ruisjauhoja leivontaan

Valmistus

Sekoita kuivahiiva veteen. Lisää joukkoon 3dl ruisjauhoja ja siirappi. Anna juuren tekeytyä 1,5 tuntia. 

Sekoita loput ainekset juuren joukkoon. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin palloja uunipellille. Litistä ne ja anna kohota puoli tuntia.

Paina leipien pinnalle ristiviiltoja veitsellä. Paista uunin keskitasossa 225C asteessa noin 15-25 minuuttia. Nauti!

blogimg_1213.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma