Peruspizza ruispohjalla

Tämä pitsa on pyritty tekemään mahdollisimman terveelliseksi ilman kompromissejä maun kanssa. Pohjassa on käytetty ruis- ja sämpyläjauhoja ja juuston määrää on vähennetty ja sekin kevyenä versiona. Täytteenä on runsaasti terveellisiä elementtejä, kuten sieniä. 

img_7210pizza.jpg

Ohjeet pizzan tekemiseen:

Ainekset (kahdelle pellille)

Pizzapohja:

– 1,5dl vettä

– 0,5 pussi kuivahiivaa

– 0,5tl suolaa

– 1rkl öljyä

– 3dl sämpyläjauhoja 

– 1dl ruisjauhoja

Tomaattikastike:

– 1,5dl tomaattimurskaa (Mutti)

– 1rkl tomaattipyreetä

– 1tl sokeria

– 1tl kuivattua basilikaa

Täytteeksi esimerkiksi:

– kevytmozzarellajuustoa (raasteena ja kokonaisesta kimpaleesta viipaleita)

– katkarapuja

– kinkkusuikaleita

– suikaloituja herkkusieniä

– vihreää paprikaa

– rucolaa

 

Valmistus

Pizzapohja: Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaksi, jaa kahtia ja kauli mahdollisimman ohueksi leivinpaperin päällä. Anna kohota sillä aikaa, kun valmistelet pizzan muut osat.

Tomaattikastike: Kiehauta ainekset pienessä kattilassa ja anna hieman jäähtyä.

Levitä tomaattikastike pizzan päälle reunoja myöten. Asettele täytteet tasaisesti päälle ja sirottele juustoa oman makusi mukaan. Paista uunissa 200 C asteessa kiertoilmalla kunnes juusto on sulanut ja vähän ruskistunut. 

 

Herkkuhetkiä, Berriesforbreakfast

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma