Peruspizza ruispohjalla
Tämä pitsa on pyritty tekemään mahdollisimman terveelliseksi ilman kompromissejä maun kanssa. Pohjassa on käytetty ruis- ja sämpyläjauhoja ja juuston määrää on vähennetty ja sekin kevyenä versiona. Täytteenä on runsaasti terveellisiä elementtejä, kuten sieniä.
Ohjeet pizzan tekemiseen:
Ainekset (kahdelle pellille)
Pizzapohja:
– 1,5dl vettä
– 0,5 pussi kuivahiivaa
– 0,5tl suolaa
– 1rkl öljyä
– 3dl sämpyläjauhoja
– 1dl ruisjauhoja
Tomaattikastike:
– 1,5dl tomaattimurskaa (Mutti)
– 1rkl tomaattipyreetä
– 1tl sokeria
– 1tl kuivattua basilikaa
Täytteeksi esimerkiksi:
– kevytmozzarellajuustoa (raasteena ja kokonaisesta kimpaleesta viipaleita)
– katkarapuja
– kinkkusuikaleita
– suikaloituja herkkusieniä
– vihreää paprikaa
– rucolaa
Valmistus
Pizzapohja: Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaksi, jaa kahtia ja kauli mahdollisimman ohueksi leivinpaperin päällä. Anna kohota sillä aikaa, kun valmistelet pizzan muut osat.
Tomaattikastike: Kiehauta ainekset pienessä kattilassa ja anna hieman jäähtyä.
Levitä tomaattikastike pizzan päälle reunoja myöten. Asettele täytteet tasaisesti päälle ja sirottele juustoa oman makusi mukaan. Paista uunissa 200 C asteessa kiertoilmalla kunnes juusto on sulanut ja vähän ruskistunut.
Herkkuhetkiä, Berriesforbreakfast