Pestopastaa paahdetuilla kirsikkatomaateilla ja kikherneillä
En ole aiemmin kokeillut vegaania pestoa, mutta jälleen Vegaanin keittiössä -kirjan innoittamana päätin kokeilla. Pinaatti-pestopasta ja uunissa paahdetut kirsikkatomaatit ja kikherneet osoittautuivat täydelliseksi yhdistelmäksi. Tästä ruuasta tuli yksi ehdottomista lemppareistani, ja teen tätä varmasti pina uudelleen.
Ainekset (kolmelle)
Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit
1 (kesä)sipuli
2 valkosipulinkynttä
250g Tommies-erivärisiä kirsikkatomaatteja
3dl keitettyjä kikherneitä
1rkl oliiviöljyä
1tl balsamiviinietikkaa
0,5-1tl suolaa
Pestopasta
puoli ruukkua tuoretta basilikaa
iso kourallinen pinaattia
0,5dl auringonkukansiemeniä
0,5dl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
0,5dl oliiviöljyä
suolaa
täysjyväspagettia
Valmistus
Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit
Leikkaa sipuli ensin puoliksi ja siivuta puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit ja hienonna valkosipulinkynnet.
Laita uunivuokaan tomaatit, kypsät kikherneet ja sipulit, ja sekoita joukkoon öljy, balsamiviinietikka ja suola. Paahda uunissa 200 celsiusasteen lämmössä grillivastus-asetuksella kunnes tomaatit ovat hieman ruskistuneet ja rypistyneet.
Pestopasta
Laita pasta kiehumaan ja ennen kun valutat kiehumisvedet pois, ota vettä pari desiä talteen.
Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita valmis pesto spagetin joukkoon ja kaada ainakin 1dl keitinvettä notkistamaan ja mehevöittämään pastaa. Annostele lautaselle ensin pestopastaa ja päälle reilusti uunissa paahdettuja kikherneitä ja kirsikkatomaatteja. Nauti!
Sofia