Pinaatti-béchamel pennevuoassa
Löysin Vege!:stä ihanankuuloisen uunivuokareseptin, jossa on maitopohjainen béchamel-kastike ja herkullinen tomaattikuutioista valmistettu kastike yhdistettyinä. Tein tämän vuoan viime viikonloppuna, ja söin sitä viikolla useana päivänä, ja ikääntyessään se vain muuttui herkullisemmaksi ja herkullisemmaksi!
Ainekset (noin kuudelle)
400g täysjyväpenneä
kourallinen mozzarellaraastetta
Tomaattikastike
rypsi- tai oliiviöljyä
1 sipuli
1 porkkana
1tlk tomaattikuutioita (Mutti, tärnade tomater, tomaattimurska)
1tl kuivattua oreganoa
1 laakerinlehti
suolaa ja pippuria
Pinaatti-béchamel
200g babypinaattia
30g voita
30g vehnäjauhoja
2-4dl maitoa
suolaa ja pippuria
1-2dl padanoraastetta
hieman muskottipähkinää
Valmistus
Keitä penne al denteksi ja valuta.
Tomaattikastike
Silppua sipuli ja siivuta porkkana ohuiksi viipaleiksi, ja kuullota molempia pannulla rypsiöljyssä noin 10 minuuttia. Kaada sekaan tomaattikuutiot, lisää oregano sekä tiputa sekaan laakerinlehti. Keitä seosta 10 minuutin ajan miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla, ota laakerinlehti pois ja sekoita.
Pinaatti-béchamel
Huuhtele baby-pinaatit ja paista niistä nesteitä pois hieman öljytyllä pannulla muutaman minuutin ajan käännellen. Kaada pannulle jääneet nesteet pois ja anna pinaattien hieman jäähtyä.
Sulata voi kattilassa ja sekoita nopeasti joukkoon vehnäjauhot. Kaada maito ohuena norona kattilaan jatkuvasti sekoittaen, niin että kastike pysyy tasaisena. Ota pois liedeltä ja maista sekä sekoita padanoraaste sekaan kun se sulaa. Sekoita pinaatit kastikkeeseen ja lisää ripaus muskottipähkinää.
Sekoita penne tomaattikastikkeeseen ja kaada béchamel sekaan. Kaada ruoka voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle mozzarellaraastetta. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Sofia