Pinaatti-savulohirisotto
Söin puolitoista vuotta sitten Alankomaissa Keukenhofin puutarhoilla upeaa lohi-pinaattirisottoa rucolan kera. Aina siitä asti olen halunnut kokeilla tätä komboa itse, ja vihdoin tällä viikolla koitti sen aika (ilman rucolaa tosin..)! Lopputulos oli ainakin yhtä hurmaava, vaikka en syönytkään sitä tällä kertaa upean kukkaloiston keskellä. Alla kuva Keukenhofissa syömästäni inspiraatioannoksesta.
Ainekset (kolmelle)
3dl risottoriisiä
1 sipuli
1rkl rypsiöljyä
7dl yrttilientä
1,5dl valkoviiniä
1dl pecorinojuustoa
250g savulohta
60g babypinaattia
suolaa ja pippuria
Valmistus
Silppua sipuli ja kuullota sitä kattilassa rypsiöljyssä. Lisää risottoriisi ja kuullota vielä hetki.
Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin sekoitellen samalla. Lisää yrttiliemi noin 2dl kerrallaan niin, että kaadat sitä lisää vasta, kun edellinen annos on imeytynyt riisiin. Sekoittele välillä. Kun kaikki liemi on kaadettu, anna risoton hautua hetki kannen alla.
Palastele sillä välin lohi ja pinaatit ja raasta pecorino. Sekoita nämä valmiin risoton joukkoon ja anna lämmetö vielä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla ja nauti!
Sofia