Pirteä romesco-kastike

blogimg_1855.jpg

blogimg_1850.jpg

Missionani on nyt oppia tekemään mahdollisimman paljon erilaisia kastikkeita ja tahnoja. Löysin Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta reseptin espanjalaiseen romesco-kastikkeeseen. Söin sitä itse mustapapupihvien ja hummusperunamuusin kera, mikä oli aivan täydellinen yhdistelmä! Romesco kuitenkin sopii myös loistavasti vaikka leivän päälle, vegehampurilaisiin tai wrappeihin. 

Ainekset (4-5 annosta)

250g suippopaprikoita (tai normaaleja punaisia)

1 pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

0,5tl suolaa

1dl kuorittuja manteleita

loraus oliiviöljyä

1tl balsamiviinietikkaa

Valmistus

Kuori sipuli ja lohko se neljään osaan. Halkaise pestyt suippopaprikat ja poista siemenet ja kannat. Levitä foliolla vuoratulle uunipellille paprikat ja sipulilohkot kuoret ylöspäin ja irrota valkosipulista kynnet ja laita ne kuorineen pellille myös. Paista uunin ylätasolla grillivastuksella 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes paprikat alkavat mustua. 

Paahda kuivalla pannulla manteleihin hieman väriä. Laita paahdetut mantelit monitoimikoneeseen odottamaan. 

Anna suippopaprikoiden ja sipulien jäähtyä. Kuori paprikat ja valkosipulinkynnet. Laita ne sekä loput ainekset monitoimikoneeseen. Tee tasaista tahnaa, anna koneen käydä mahdollisesti jopa useamman minuutin ajan. Jätä halutessasi jääkaappiin maustumaan ja nauti haluamasi lisäkkeen kera!

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma