Raikas puolukkaraakakakku

Raakakakut on ehkä paras keksintö ikinä: upeaa herkullista kakkua ilman vehnäjauhoja, munia, voita ja ruokosokeria! Tämä puolukkainen raakakakku sopii hieman raikkaampaa jälkkäriä toivovalle.

blogimg_7031.jpg

Ainekset

Pohja:

– 15 taatelia (kivettömiä)

– 0,5dl vettä

– 2dl kaurahiutaleita

– 2rkl raakakaakaojauhetta

– 1,5dl kuorellisia manteleita

– 0,5tl vanilja-aromia

– 1rkl kookosöljyä juoksevana

Täyte:

– 3dl cashewpähkinöitä

– 2dl vettä

– 3dl puolukoita

– 1tl vanilja-aromia

– 4rkl siirappia

– 1dl kookosöljyä juoksevana

 

Valmistus

Laita cashewpähkinät edellisenä iltana veteen likoamaan (2dl vettä, 3dl pähkinöitä). 

Pohja

Hienonna mantelit mahdollisimman hienoksi jauheeksi blenderissä. Lisää kaurahiutaleet ja raakakaakaojauhe. Kun ainekset ovat hyvin sekaisin, lisää myös kookosöljy, vanilja-aromi ja taatelit ja blendaa mahdollisimman hienoksi. Painele ”taikina” irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm), jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Yritä saada taikina mahdollisimman tiiviiksi ja tasaiseksi. Laita jääkaappiin vetäytymään.

Täyte

Blendaa cashewpähkinät ja niiden liotusvesi kermaiseksi tahnaksi ja lisää joukkoon puolukat. Blendaa myös loput ainekset sekaan ja kaada tasatakenteinen täyte pohjan päälle. Anna jähmettyä kylmässä mieluiten yön yli, muutaman tunnin päästä kakkua on kuitenkin jo mahdollista syödä. Nauti!

blogimg_7022.jpg

berriesforbreakfast

koti ruoka-ja-juoma