Raikas puolukkaraakakakku
Raakakakut on ehkä paras keksintö ikinä: upeaa herkullista kakkua ilman vehnäjauhoja, munia, voita ja ruokosokeria! Tämä puolukkainen raakakakku sopii hieman raikkaampaa jälkkäriä toivovalle.
Ainekset
Pohja:
– 15 taatelia (kivettömiä)
– 0,5dl vettä
– 2dl kaurahiutaleita
– 2rkl raakakaakaojauhetta
– 1,5dl kuorellisia manteleita
– 0,5tl vanilja-aromia
– 1rkl kookosöljyä juoksevana
Täyte:
– 3dl cashewpähkinöitä
– 2dl vettä
– 3dl puolukoita
– 1tl vanilja-aromia
– 4rkl siirappia
– 1dl kookosöljyä juoksevana
Valmistus
Laita cashewpähkinät edellisenä iltana veteen likoamaan (2dl vettä, 3dl pähkinöitä).
Pohja
Hienonna mantelit mahdollisimman hienoksi jauheeksi blenderissä. Lisää kaurahiutaleet ja raakakaakaojauhe. Kun ainekset ovat hyvin sekaisin, lisää myös kookosöljy, vanilja-aromi ja taatelit ja blendaa mahdollisimman hienoksi. Painele ”taikina” irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm), jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Yritä saada taikina mahdollisimman tiiviiksi ja tasaiseksi. Laita jääkaappiin vetäytymään.
Täyte
Blendaa cashewpähkinät ja niiden liotusvesi kermaiseksi tahnaksi ja lisää joukkoon puolukat. Blendaa myös loput ainekset sekaan ja kaada tasatakenteinen täyte pohjan päälle. Anna jähmettyä kylmässä mieluiten yön yli, muutaman tunnin päästä kakkua on kuitenkin jo mahdollista syödä. Nauti!
berriesforbreakfast