Ricotta-gnocchit tomaattipedillä
Tein ensimmäistä kertaa itse gnoccheja alusta asti ja ne osoittautuivat todelliseksi menestykseksi. Olin skeptinen siitä, kuinka monta tuntia näiden valmistamiseen oikein menee sekoilujen kera, mutta nämä olivat oikeasti tosi helppotekoiset! Tein niiden kanssa luottotomaattikastikettani, ja paahdoin kirsikkatomaatteja uunissa. Vege!:n vinkin mukaisesti korvasin tyypillisesti gnocchiin kuuluvan perunan ricotta-tuorejuustolla, mikä nopeuttikin valmistusta huomattavasti.
Ainekset (kolmelle)
300g ricottaa
1 kananmuna
0,5tl muskottipähkinää
2dl durumvehnäjauhoja
2dl grana padano -raastetta
ripaus suolaa
Valmistus
Kaavi ricotta kulhoon ja riko kananmunan rakenne kevyesti ennen kuin sekoitat sen juuston sekaan. Lisää joukkoon myös muskottipähkinä, jauhot, ripaus suolaa ja hienoksi raastettu padano. Sekoita ainekset, mutta älä vaivaa taikinaa.
Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä jauhotetulla pöydällä kaksi pitkää tankoa, joiden halkaisija on muutaman sentin paksuinen. Leikkaa kahden sentin levyisiksi kiekoiksi ja paina niihin haarukalla kastikeraidat.
Keitä gnoccheja suolatussa vedessä syvässä kattilassa. Gnocchit ovat kypsiä muutaman minuutin päästä, kun ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla, annostele tomaattikastikkeen päälle ja nauti uunissa paahdettujen kirsikkatomaattien kera.
Sofia