Ricotta-raviolia parsalla ja rucolalla

k2img_4214.jpg

img_4224.jpg

k2img_4221.jpg

Tein vihdoin ravioleja omalla pastakoneellani, ja niiden kanssa maistui aivan ihanalta tämä vihreä parsa-rucola-pestoseos. Simppeli ricotta-pecorinotäyte yrteillä sopi tähän ruokaan. Tämä resepti on superhelppo ja nopea, jos itsetehdyt raviolit vielä vaihtaa valmisravioleihin. 

Ainekset (kahdelle)

Ricotta-raviolit

Taikina

2dl durumvehnäjauhoja

3 kananmunankeltuaista

2rkl oliiviöljyä

Täyte

200g ricottajuustoa

40g pecorinoraastetta

tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja oreganoa

Parsa-rucolaseos

8 pientä parsaa

nokare voita

iso kourallinen rucolaa

1rkl laadukasta pestoa

Tarjoiluun

pinjansiemeniä

pecorinoraastetta

Valmistus

Raviolit

Tee ensin taikina. Tee kuoppa jauhoihin ja laita sinne kananmunankeltuaiset. Sekoita ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteää. Kääri kelmuun ja anna levätä vähintään puoli tuntia jääkaapissa. 

Sekoita kulhossa ricottajuusto, pecorinoraaste ja revi yrttejä joukkoon. 

Tee taikinasta pastakoneella kaksi ohutta levyä. Annostele toiselle levylle muutaman sentin välein pieniä nokareita täytettä. Asettele toinen levy päälle, ja painele taikinalevyt yhteen väleistä ja sivuilta. Leikkaa taikinapyörällä neliönmuotoisia ravioleja. Painele vielä reunat hyvin yhteen. Keitä kypsiksi suolatussa vedessä noin reilu 10 minuuttia ja valuta.

Rucola-parsaseos

Leikkaa pestyt parsat 3cm pituisiksi paloiksi ja poista kannat. Kuullota kattilassa voinokareessa hetken aikaa. Lisää joukkoon pestyt rucolat ja pesto ja sekoita. 

Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. 

Annostele raviolit lautasille ja nostele rucola-parsaseosta niiden päälle. Ripottele vielä paahdettuja pinjansiemeniä ja pecorinoraastetta päällimmäiseksi ja nauti. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma