Ricotta-raviolia parsalla ja rucolalla
Tein vihdoin ravioleja omalla pastakoneellani, ja niiden kanssa maistui aivan ihanalta tämä vihreä parsa-rucola-pestoseos. Simppeli ricotta-pecorinotäyte yrteillä sopi tähän ruokaan. Tämä resepti on superhelppo ja nopea, jos itsetehdyt raviolit vielä vaihtaa valmisravioleihin.
Ainekset (kahdelle)
Ricotta-raviolit
Taikina
2dl durumvehnäjauhoja
3 kananmunankeltuaista
2rkl oliiviöljyä
Täyte
200g ricottajuustoa
40g pecorinoraastetta
tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja oreganoa
Parsa-rucolaseos
8 pientä parsaa
nokare voita
iso kourallinen rucolaa
1rkl laadukasta pestoa
Tarjoiluun
pinjansiemeniä
pecorinoraastetta
Valmistus
Raviolit
Tee ensin taikina. Tee kuoppa jauhoihin ja laita sinne kananmunankeltuaiset. Sekoita ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteää. Kääri kelmuun ja anna levätä vähintään puoli tuntia jääkaapissa.
Sekoita kulhossa ricottajuusto, pecorinoraaste ja revi yrttejä joukkoon.
Tee taikinasta pastakoneella kaksi ohutta levyä. Annostele toiselle levylle muutaman sentin välein pieniä nokareita täytettä. Asettele toinen levy päälle, ja painele taikinalevyt yhteen väleistä ja sivuilta. Leikkaa taikinapyörällä neliönmuotoisia ravioleja. Painele vielä reunat hyvin yhteen. Keitä kypsiksi suolatussa vedessä noin reilu 10 minuuttia ja valuta.
Rucola-parsaseos
Leikkaa pestyt parsat 3cm pituisiksi paloiksi ja poista kannat. Kuullota kattilassa voinokareessa hetken aikaa. Lisää joukkoon pestyt rucolat ja pesto ja sekoita.
Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla.
Annostele raviolit lautasille ja nostele rucola-parsaseosta niiden päälle. Ripottele vielä paahdettuja pinjansiemeniä ja pecorinoraastetta päällimmäiseksi ja nauti.
Sofia