Rigatoni-munakoiso uunivuoka

k2img_4162.jpg

k2img_4169.jpg

k2img_4173.jpg

Rakastan kaikkia vähän erikoisempia pastoja, ja olin aivan superinnoissani, kun Tapiolan uuden Stockan Herkusta löytyi tätä rigatonia. Reseptiin inspiraatio lähti Riikka Sukulan ja Alex Niemisen Vege!:stä.

 

Ainekset (kuudelle)

1 iso munakoiso

1 punainen ja 1 keltainen paprika

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

5 luumutomaattia

oliiviöljyä

sambal oelekia

tilkka balsamicoa

1tl raakaruokosokeria

vajaa 1tl suolaa

pippuria

tuoreita ja kuivattuja yrttejä: oreganoa, basilikaa ja timjamia

1dl mustia kivettömiä oliiveja

1rkl sitruunamehua

1pss rigatoni- tai jotain muuta isorakenteista pastaa 

1,5dl pecorinoraastetta

mozzarellaraastetta

Valmistus

Pese ja kuutio munakoiso ja itketä sitä suolalla n. 15 min ajan (vähentää kitkeryyttä ja vetisyyttä). Sillä aikaa pilko paprikat, sipulit, tomaatit ja halutessasi myös oliivit. 

Huuhtele itketetyt munakoisot vedellä. Paista pannulla oliiviöljyssä chiliä tai sambal oelekia. Lisää munakoisot joukkoon ja ruskista ne kunnolla. Laita seuraavaksi mukaan paprikat ja sipulit ja paista niitä hetki. Lisää tilkka balsamicoa sekä tomaatit, oliivit, kuivatut yrtit ja suola ja pippuri. Hauduta miedommalla lämmöllä noin 10-15 minuuttia. 

Keitä rigatoni al denteksi.

Lisää kastikkeeseen lopuksi tuoreet yrtit ja sitruunamehu. Öljyä ison uunivuoan pohja. Kaada kasvisseoksesta puolet pohjalle. Laita seuraavaksi kerrokseksi pastaa ja sen päälle loput kasvisseoksesta ja pecorinoraaste. Laita päällimmäiseksi loput pastat ja ripottele pinnalle mozzarella-raastetta. Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma