Rigatoni-munakoiso uunivuoka
Rakastan kaikkia vähän erikoisempia pastoja, ja olin aivan superinnoissani, kun Tapiolan uuden Stockan Herkusta löytyi tätä rigatonia. Reseptiin inspiraatio lähti Riikka Sukulan ja Alex Niemisen Vege!:stä.
Ainekset (kuudelle)
1 iso munakoiso
1 punainen ja 1 keltainen paprika
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
5 luumutomaattia
oliiviöljyä
sambal oelekia
tilkka balsamicoa
1tl raakaruokosokeria
vajaa 1tl suolaa
pippuria
tuoreita ja kuivattuja yrttejä: oreganoa, basilikaa ja timjamia
1dl mustia kivettömiä oliiveja
1rkl sitruunamehua
1pss rigatoni- tai jotain muuta isorakenteista pastaa
1,5dl pecorinoraastetta
mozzarellaraastetta
Valmistus
Pese ja kuutio munakoiso ja itketä sitä suolalla n. 15 min ajan (vähentää kitkeryyttä ja vetisyyttä). Sillä aikaa pilko paprikat, sipulit, tomaatit ja halutessasi myös oliivit.
Huuhtele itketetyt munakoisot vedellä. Paista pannulla oliiviöljyssä chiliä tai sambal oelekia. Lisää munakoisot joukkoon ja ruskista ne kunnolla. Laita seuraavaksi mukaan paprikat ja sipulit ja paista niitä hetki. Lisää tilkka balsamicoa sekä tomaatit, oliivit, kuivatut yrtit ja suola ja pippuri. Hauduta miedommalla lämmöllä noin 10-15 minuuttia.
Keitä rigatoni al denteksi.
Lisää kastikkeeseen lopuksi tuoreet yrtit ja sitruunamehu. Öljyä ison uunivuoan pohja. Kaada kasvisseoksesta puolet pohjalle. Laita seuraavaksi kerrokseksi pastaa ja sen päälle loput kasvisseoksesta ja pecorinoraaste. Laita päällimmäiseksi loput pastat ja ripottele pinnalle mozzarella-raastetta. Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Sofia