Rönsyilevä nizzansalaatti

Nizzansalaatista inspiroituneena lähdin kehittelemään maukasta, runsasta lounassalaattia. Tätä reseptiä on helppo muunnella sen mukaan, mitä tekee mieli ja mitä kaapista sattuu löytymään.

blogimg_5415.jpg

Ainekset (kahdelle)

– vajaa 1dl vihreitä linssejä

– kourallinen farfalle-täysjyväpastaa

– 1rkl Pirkka pestoa (ellet jaksa tehdä itse)

– 2 kananmunaa

– kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä

– vihreää jää- tai friseesalaattia

– 2 tomaattia (tai iso kourallinen miniluumutomaatteja)

– 2 luomuporkkanaa

– säilyketonnikalaa pieni purkki (valutettu, John West)

Valmistus

Liota ja keitä linssit paketin ohjeen mukaan (varaa tähän reilu tunti). Kun linssit ovat kypsiä, kaada vesi pois ja jätä kattilaan kannen alle. Keitä eri kattilassa pasta al dente:ksi (varo ylikypsentämästä!). Laita munat kiehumaan. Paahda kuivalla pannulla siemenet. Valmista salaattipohja sillä aikaa salaatinlehdistä, tomaatista ja porkkanoista. Raasta kuoritut porkkanat ja sekoita salaatin joukkoon. Sekoita valutetun, kypsän pastan joukkoon pesto ja kääntele linssit ja tonnikala joukkoon ja kaada ne salaattipohjan sekaan. Lopuksi lohko päälle kovaksi keitetty kananmuna ja lisää siemenet. Nauti!

berriesforbreakfast

 

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma