Rucolapesto lohipasta
Tämä pasta on aivan uskomattoman herkullinen ja myös helppo valmistaa! Inspiraation tähän pastaan sain Helsingistä Esplanadilla sijaitsevasta Presso-ravintolan lounastarjoilusta.
Tämä on yksi ehdottomista lempiruuistani ja voisin syödä tätä vaikka joka päivä.
Rucolapesto lohipastan resepti:
Ainekset (kolmelle)
Rucolapesto:
– 2 ruukkua rucolaa
– 0,75dl auringonkukansiemeniä
– 1 pieni valkosipulin kynsi
– 0,5dl raastettua parmesaania
– 0,5dl oliiviöljyä
Muu pasta:
– 10 tagliatellerullaa
– pala lohta, n. 350g
– suolaa keitinveteen
Valmistus
Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Sekoita rucola, parmesaani, öljy, hieman pilkottu valkosipulinkynsi ja auringonkukansiemenet monitoimilaitteella sopivan karkekasi tahnaksi. Keitä pasta kypsäksi ja paista lohi kypsäksi. Valuta vesi pois kypsästä pastasta, mutta säästä pari desiä keitinvettä erilliseen astiaan. Sekoita karkeasti paloiteltu lohi, pasta ja rucolapesto kattilassa. Jos seos näyttää kuivalta, lisää keitinvettä joukkoon pieninä määrinä kerrallaan. Nauti!
Herkullisia hetkiä, Berriesforbreakfast