Satokauden kanttarelli-chilipasta

blogimg_1112.jpg

blogimg_1118.jpg

Sain vihdoin kirjastosta käsiini Vege! -kirjan, joka osoittautui aivan ihanaksi. Ensimmäinen resepti, joka sai kyseisestä kirjasta innoituksensa, on tämä upea, tulinen satokauden kanttarellipasta. Alkuperäisessä reseptissä käytetyt sienet olivat suppilovahveroita, mutta kun kanttarelleja on nyt niin hyvin saatavilla, että korvasin suppilovahverot niillä. 

Ainekset (kahdelle)

250g kanttarelleja

1 mieto chili

1 valkosipulinkynsi

2rkl tomaattipyreetä (Mutti)

1rkl oliiviöljyä

1dl kevytruokakermaa

1tl suolaa

mustapippuria

täysjyväspagettia

Valmistus

Puhdista kanttarellit ja paista niitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niiden neste on haihtunut. Pilko sillä välin valkosipulinkynsi ja chili, poista siemenet chilistä. 

Laita spagetti kypsymään. Kun se on sopivan al dente, valuta keitinvesi pois, mutta ota talteen reilu 1dl keitinvettä.

Kun sienten neste on haihtunut, lisää joukkoon oliiviöljy, valkosipulinkynsi, chili ja ruokakerma. Sekoita. Mittaa tomaattipyree joukkoon ja kypsennä kastiketta reilu 5 minuuttia.  Suolaa ja mausta pippurilla. 

Ota kastike pois liedeltä, kaada kypsä spagetti sekaan ja sekoita myös noin 1dl keitinvettä joukkoon. Nauti!

blogimg_1114.jpg

Sofia

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.