Seesamilohi itämaisittain

Seesamilohi oli ensimmäisiä kokeilemiani reseptejä, johon todella hurahdin. Teen tätä terveellistä ja helppoa lohiruokaa nykyään aina kun ostan tuoretta lohta – eli melkein kerran viikossa.

blogimg_1412.jpg

Seesamilohen resepti:

Ainekset (kahdelle)

– noin 300g lohifileetä

– 1 porkkana

– 1 kevätsipuli

– 0,5 punainen paprika

– 2rkl soijakastiketta

– 4rkl appelsiinituoremehua

– 2rkl seesaminsiemeniä

– 2 täysjyvänuudelirullaa (Blue dragon)

– suolaa

Valmistus

Lämmitä uuni 200 C asteeseen. Leikkaa lohesta kaksi saman kokoista palaa, leveydeltään noin 2-3cm. Nosta molemmat lohet omien leivinpaperipalojen päälle (palan sivun pituus noin 20cm). Ripottele hieman suolaa palojen päälle. Pilko porkkana ja paprika kapeiksi suikaleiksi ja viipaloi kevätsipuli varsineen. Jaa kasvikset ja sipulit kalapalojen päälle. Kaada kummankin palan päälle 1rkl soijakastiketta ja 2rkl appelsiinituoremehua. Kääri leivinpaperit nyytiksi ja laita jokin paino, kuten uuniastian kansi, nyyttien päälle, jotta ne pysyvät kiinni. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Silläaikaa keitä nuudelit kypsiksi ja paista seesaminsiemenet kullanruskeiksi kuivalla pannulla. Annostele lautaselle ensin nuudelit ja nosta sen päälle lohi ilman nahkaa, jos mahdollista, ja kasvikset sekä pohjalle valunut liemi. Ripottele seesaminsiemeniä päälle. Nauti!

Uusia makuja, Berriesforbreakfast

hyvinvointi terveys liikunta ruoka-ja-juoma