Suklainen raakakakku mansikkatäytteellä
Tämä on ensimmäinen koskaan valmistamani raakakakku ja oli muuten aivan älyttömän hyvää. Tätä voi syödä hyvällä omallatunnolla, sillä kakkuun ei erikseen lisätä sokeria, voita, munia, maitotuotteita eikä jauhojakaan.
Tätä kakkua ei kuitenkaan kannata ahmia kaikkea kerralla, sillä vaikka kaikki ainekset ovat sinänsä ihan terveellisiä, tulee esimerkiksi pähkinöistä paljon kaloreita ja taateleista sokeria. Vaikka kutsun tätä raakakakuksi, en käyttänyt raakakakaojauhetta ja kuumensin mansikat, mutta suurin osa kakusta on kyllä ihan raakaa. Reseptiin sain inspiraation Jonna1983:n Fitfashionin blogista.
Raakakakun resepti:
Ainekset
Pohja:
– 1,5dl suolattomia cashewpähkinöitä
– 1,5dl kuorellisia manteleita
– 3dl taateleita
– 1dl 100% kaakaojauhetta
– 0,5dl vettä
Väliin:
– 3dl jäisiä mansikoita
– 1 liivatelehti
Täyte:
– reilu 2dl 100% kaakaojauhetta
– 1dl hunajaa
– 1dl kookosöljyä
– vajaa desi vettä
Valmistus
Pohja:
Hienonna monitoimikoneella cashewpähkinät, mantelit, taatelit ja kaakaojauhe mahdollisimman pieniksi. Irrota terä, jos mahdollista, ja lisää vesi joukkoon. Painele seos hieman voideltuun irtopohjaiseen vuokaan. Yritä saada pohja hieman paksummaksi reunasta niin, että kun lisäät loput täytteet pohjan päälle, uudet kerrokset eivät kosketa kakkuvuoan reunoja, vain pohja. Laita pohja jääkaappiin viilenemään noin 0,5-1 tunniksi. Tee sillä aikaa muut vaiheet.
Väliin:
Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Keitä jäiset mansikat kattilassa. Survo seosta sauvasekottimella sen verran, että se on vähän tasaisempi. Lisää n. 5-10 minuuttia lionnut liivatelehti kuumaan mansikkaseokseen. Anna jäähtyä ja heti kun seos on tarpeeksi viileää jääkaappiin, kaada pohjan päälle. Mansikkaseoksen voi lisätä pohjan päälle ja jättää jääkaappiin jo aiemmin kun pohjan noin tunnin pituinen ”lepoaika” jääkaapissa on ohi.
Täyte:
Valmista täyte vasta kun sekä pohja että mansikkaseos ovat jääkaapissa jäähmettymässä. Siivilöi kaakaojauhe ja sekoita se ja täytteen kaikki muut ainekset tasaiseksi seokseksi. Varmista, että seos on tarpeeksi juoksevaa, jotta se leviää mansikkakerroksen päälle helposti. Jos se tuntuu liian jäykältä, lisää joukkoon vähän kerralla vettä sekä halutessasi myös hunajaa ja oliiviöljyä. Levitä täyte mansikkakerroksen päälle tasaisesti. Anna jähmettyä noin tunti vielä jääkaapissa. Nauti! Raakakakku säilyy jääkaapissa noin viikon, mutta lupaan, ettei sen syömisessä mene niin kauaa…
Makeita makuja, Berriesforbreakfast