Terveellinen tomaatti-yrttipiirakka

k2img_2134.jpg

k2img_2140.jpg

k2img_2145.jpg

k2img_2155.jpg

k2img_2150.jpg

Piirakasta ei ehkä heti ensimmäisenä tule mieleen terveellinen, mutta tämä on piirakoiden terveellisyysskaalalla sieltä parhaimmasta päästä, mutta ennenkaikkea myös makuskaalalla! Tekeminen oli maailman yksinkertaisinta, ja tästä piirakasta saa helposti tehtyä myös gluteenittoman (niin kuin alkuperäisessä reseptissä se olikin) korvaamalla grahamjauhot maissijauhoilla. Resepti löytyi Maku-lehden 5/2016 numerosta, ja tämän kuva oli ihan lehden kannessa.

Ainekset

Pohja

2dl mantelijauhetta

1dl graham-/maissijauhoja

1tl leivinjauhetta

0,5tl suolaa

100g parmesaaniraastetta

1 muna

2rkl kylmää vettä

Täyte

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 muna

1,5dl tuoreyrttejä silputtuna (käytin oreganoa ja basilikaa)

0,5tl suolaa

0,5tl mustapippuria

Tomaattikerros

400g kirsikka-/miniluumutomaatteja

oliiviöljyä

suolaa, pippuria ja luomuruokosokeria

Päälle

tuoretta basilikaa

Valmistus

Paahdetut tomaatit

Huuhtele ja halkaise tomaatit pituussuunnassa. Asettele ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle leikkuupinta ylöspäin. Lorauta koko satsin päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa, sokeria ja pippuria. 

Paahda tomaatteja 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Voit tehdä tämän vaiheen halutessasi jo edellisenä päivänä ja säilyttää paahdetut tomaatit jääkaapissa.

Pohja

Yhdistä pohjan kuiva-aineet kulhossa. Lisää joukkoon hieno parmesaaniraaste, muna ja kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina rasvattuun irtopohjaiseen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 

Täyte

Sekoita kulhossa tuorejuusto, muna, revityt yrtit, suola ja pippuri. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Sommittele päälle paahdetut tomaatit. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla ja nauti! 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma