Tomaattinen kikhernecurry

Ihanan pehmeät kikherneet sopivat täydellisesti kirpeän tomaatin ja hieman tulisen curryn kaveriksi. Lisäkkeeksi sopii täysjyväjasminriisin lisäksi myös yhtä hyvin täyteläinen kvinoa.

blogimg_1464kik.jpg

 

Ainekset (kolmelle):

– noin 1,5-2dl raakoja kikherneitä

– 1prk paseerattua tomaattia (esim. Mutti)

– 2-3tl currytahnaa (esim. Rajah)

– chilimaustetta

– maustemitallinen kurkumaa

– valkosipulinkynsi

– sipuli

– 1dl maustamatonta jogurttia

– 2,5dl täysjyväajasminriisiä tai 2dl kvinoaa

Valmistus:

Laita kikherneet edellisenä iltana likoamaan reiluun määrään vettä. Laita ne noin 30-40 min ennen ruoanvalmistuksen aloittamista kiehumaan uuteen veteen. Laita kvinoa tai riisi kiehumaan pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä pannulla muutama minuutti. Laske pannun lämpötilaa hieman ennen currytahanan lisäämistä (ellet halua currysta todella tulista) ja kuullota tahnaa sekä muita mausteita hetki pannulla. Lisää pannulle paseerattu tomaatti, kypsennetyt ja valutetut kikherneet ja jogurtti. Anna hautua hetken aikaa. Tarjoile kasvisten kuten parsakaalin tai salaatin kera. Nauti!

berriesforbreakfast

 

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma