Tomaattinen valkopapukeitto

Kun kirpeä tomaatti ja pehmeät valkopavut yhdistetään, syntyy upean raikas keitto. Tämä resepti on yksi lemppareistani ja go to -ruokani, sillä tämä maistuu aina.

blogimg_5349.jpg

Ainekset (kolmelle)

– 1dl vakopapuja

– 1 sipuli

– 2 valkosipulinkynttä

– punainen parika

– 5 isoa tomaattia

– 0,5-0,7l kasvislientä

–  2rkl tomaattipyreetä (tai ketsuppia)

– 1tl raakaruokosokeria

– 2tl paprikajauhetta

– 15g voita

– 1rkl vehnäjauhoja

– suolaa ja pippuria, öljyä paistamiseen

– basilikaa koristeeksi

Valmistus

Valmista valkopavut ohjeen mukaan (huom. ne pitää laittaa likoamaan jo edellisenä iltana). Keitä tomaatteja vedessä hetki, kuori irtoaa näin helpommin. Silppua sipulit ja paprika, kuullota niitä kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää kuoritut ja hieman pilkotut tomaatit ja paista hetki. Lisää kasvisliemi, tomaattipyree, raakaruokosokeri ja paprikajauhe ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Sulata voi ja sekoita vehnäjauho siihen. Lisää seos keittoon pienissä erissä kokoajan sekoittaen. Lisää pavut ja anna hautua vielä hetken. Nauti siemennäkkärin ja tuorejuuston kanssa!

berriesforbreakfast

koti ruoka-ja-juoma