Toscanalainen papukeitto
Kokeilin tänään uutta papukeittoreseptiä, joka osoittautui aivan mahtavaksi! Keitto sopii hyvin kylmiin talvipäiviin ja sen rakenne on erikoisella tavalla pehmeän karkea.
Ainekset (kahdelle):
– vajaa 1dl raakoja valkopapuja
– vajaa 1dl raakoja kidneypapuja
– 4dl yrttilientä (yrttiliemikuutiosta)
– 2dl kaurapastaa
– 2 valkosipulinkynttä
– 2 kevätsipulinvartta
– ruohosipulia
– suola ja pippuria
Valmistus
Valmista pavut ohjeisen mukaan. Itse liotin yön yli ja keitin uudessa vedessä tunnin ajan. Kaada puolet kypsistä pavuista ja puolet valmistamastasi yrttiliemivedestä astiaan ja soseuta tasaiseksi sauvasekottimella. Kaada sose ja loput pavut kattilaan ja kiehauta. Lisää pasta keittoon ja anna kiehua kannen alla kypsäksi. Sillä aikaa hienonna valkosipulinkynnet ja pilko kevät- ja ruohosipuli. Paahda hienonnetut valkosipulit kuumalla pannulla pieness määrässä öljyä. Lisää kevät- ja ruohosipuli kun valkosipuli on kullanruskeaa ja kääntele hetki. Sekoita sipulit keittoon kun pasta on kypsää ja lisää vettä tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nauti!
berriesforbreakfast