Tulinen kurpitsa-kookoskeitto

k2img_2180_0.jpg

Kolmesta ostamastani erilaisesta kurpitsasta myskikurpitsa päätyi tähän keittoon. Tavallisesta kurpitsakeitosta poiketen tällä keitolla on kivaa potkua, jota voi säädellä chilihiutaileden määrällä. Löysin reseptin tähän vegaaniseen keittoon HS:n sivuilta.

Ainekset (neljälle)

1 iso myskikurpitsa (yli 1kg)

0,5dl rypsiöljyä

1rkl luomuruokosokeria

mustapippuria ja suolaa

1 sipuli

1tl (tulista) curryjauhetta

0,5tl juustokuminaa

0,5tl chilihiutaleita

1tl inkivääritahnaa

5dl kasvislientä

2,5dl kevytkookosmaitoa

päälle kurpitsansiemeniä ja loraus kookosmaitoa

Valmistus

Kuori kurpitsa ja halkaise se. Poista sisältä siemenet ja rihmasto. Pilko isohkoiksi paloiksi ja laita palat kulhoon. Lorauta päälle rypsiöljyä ja mausta ruokosokerilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja asettele lohkot leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen. Paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes kurpitsalohkot ovat kypsiä, noin 30 minuuttia.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä isossa kattilassa tilkassa öljyä hetken aikaa. Lisää joukkoon mausteet ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Kaada sekaan uunissa paahdetut kurpitsapalat ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekottimella. Sekoita joukkoon kookosmaito ja laita kattila takaisin liedelle muutamaksi minuutiksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Koristele annokset paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja lorauksella kookosmaitoa. Nauti!

img_3861.jpg

Kuva on Bergamossa Italiassa sijaitsevalta luomufarmilta, joka kasvattaa muun muassa kurpitsaa, maissia, sokeriruokoa sekä salaattia. Pääsin vuosi sitten syksyllä vierailemaan siellä, kokemus oli aivan mahtava!

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma