Upea sitruunaraakakakku pistaasipohjalla

k2img_3512.jpg

k2img_3509.jpg

k2img_3513.jpg

Voisin vannoa löytäneeni reseptin maailman parhaaseen raakakakkuun. Tämä kakku on täynnä erilaisia rikkaita makuja: kirpeä sitruuna täydentää lämmintä pistaasia, joka taas on täydellinen pari raikkaalle vadelmalle. Resepti löytyi Niomi Smartin Eat Smart -vegaanikeittokirjasta. Eat Smart on varmasti parhaita keittokirjoja ikinä, suosittelen sitä ihan jokaiselle, joka arvostaa erilaisia makuja, kasvisruokaa, kansainvälisiä keittiöitä ja terveellisyyttä. Tilasin oman kappaleeni Amazonista. 

Ainekset

Pohja

2,5dl pehmeitä, kivettömiä taateleita

40g (n. reilu 0,5dl) suolattomia pistaasipähkinöitä kuorittuina

n. 2dl manteleita (suolattomia)

Täyte

1 sitruuna, mehu + kuori

1pkt (2dl) kookoskermaa (jääkaapista)

4,5dl cashewpähkinöitä (liotettuna!)

60ml agave-siirappia

60ml kookosöljyä

1tl vanilja-aromia

200g kotimaisia vadelmia

Valmistus

Laita vähintään 6 tuntia aikaisemmin, mieluiten jo edellisenä iltana, cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen. 

Kuori pistaasipähkinät (niiden pitäisi siis painaa ilman kuoria sen 40g). Sekoita hyvin kaikki pohjan ainekset blenderissä. Painele pienirakenteinen pohja-aines vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Laita pakkaseen täytteen valmistuksen ajaksi.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori erilliseen astiaan. Purista sitruunan mehu blenderiin. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä liotetut cashewpähkinät. Annostele kaikki täytteen ainekset PAITSI vadelmat ja sitruunan kuori blenderiin ja sekoita täysin tasarakenteiseksi ja pehmeäksi. 

Ota reilu puoli desiä täytettä sauvasekoittimen astiaan. Sekoita blenderiin jääneeseen, isompaan täytemäärään, puolet vadelmoista ja puolet sitruunankuoresta, niin että täytteestä tulee hennon vaaleanpunaista ja tasaista. 

Sekoita huolellisesti loput vadelmoista sauvasekottimella siihen pienempään täytteen osaan, jonka laitoit aikaisemmin sivuun odottamaan. 

Ota kakkuvuoka pois pakastimesta ja kaada pohjan päälle puolet isommasta täytesekoitteesta. Annostele sen päälle puolet pienemmästä, tummemmasta täytesekoitteesta ja luo esimerkiksi hammastikun, syömäpuikon tai veitsen avulla kuvioita, samalla, kun hieman sekoitat näitä kahta keskenään. Kaada loput isosta täytesekoitteesta ja jälleen annostele pienempää täytesekoitusta ja kuvioi. 

Laita pakkaseen vähintään neljäksi tunniksi ja ota sulamaan 30-60 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele lopulla sitruunankuorella ja halutessasi murskatuilla pistaasipähkinöillä. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma